van der Horst

4H Imola: Tweede overwinning voor Mercury Setup Shop

The Wishful 2024 by Technogel 4H Imola
The Wishful 2024 by Technogel 4H Imola
De tweede wedstrijd van The Wishful Series 2024 by Technogel werd afgewerkt op het virtuele circuit van Imola. Daar zagen we met Mercury Setup Shop het eerste team dat een tweede overwinning op rij behaalde. Dat terwijl de andere klassen oftewel door iemand gedomineerd werd, oftewel een team toch beloond werd na een tegenvallende eerste race in Laguna Seca. Ondertussen blijft de teller voor Make-a-Wish België/Vlaanderen groeien, met 3595 Euro ondertussen op de rekening van de organisatie samen met een speciale mededeling.
  • Hamofa Performance
Mercury Setups Shop - Ligier JS P320 LMP3
Mercury Setups Shop - Ligier JS P320 LMP3
Het zit Pat Labrosse (Tenuto Delta Simtech Team) niet mee in de LMP3-klasse. Voor een tweede keer op rij behaalde hij de pole, maar die omzetten in de race kon hij niet. Al snel werd hij voorbij gesneld door Alexandre Chaillet (Mercury Setup Shop) en viel even zelfs terug naar de derde plaats. Hij kon nog wel opklimmen naar plek twee, maar de jacht op de leider hield halt na een onvermijdbare crash. Hierdoor kon Chaillet, die ditmaal alleen reed, zonder problemen richting zijn tweede overwinning van het seizoen rijden. Ook de tweede plek was voorbehouden voor een eenzaat, Ricardo Michalewski (ART Simracing V), die van een achtste plek naar de tweede plaats kon opklimmen. De derde plaats was voorbehouden voor Stage One Racing team van Ivo Van der Linden, Hans Blancquaert en David Vanslambrouck

ART Simracing I - Audi R8 LMS Evo II
ART Simracing I - Audi R8 LMS Evo II
In GT3 haalden Justin Naaijer en Aliyas de Vries hetgeen wat ze in Laguna Seca al verdienden: de overwinning. Toen moest de ART Simracing I terugvechten uit een moeilijke positie, maar ditmaal kwamen ze in een gevecht terecht met de Vortex Team Yellow Porsche. De strijd werd geleverd op het scherpst van de snee, maar ook hier speelde het verkeer een rol, waardoor het voordeel naar het Nederlands duo rolde. Vortex drong nog aan, maar Jeremy de Boever, Lucas Romano en Dirk Bouts moesten tevreden zijn met plaats twee. De derde plaats ging in de richting van de Understeer Racing Mercedes van Kris van Gucht en Kurt van Aken, die overigens debuteerden dit seizoen.

Walk Racing eSports - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Walk Racing eSports - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Tot slot was het een perfecte race voor Walk Racing eSports in de Porsche Cup. Gordon Marshall pakte de pole en samen met teamgenoot Caramidau Andrei Bogdan reed hij naar een afgetekende overwinning. Ook plaats twee ging zonder problemen naar Eagle Academy E-sports, waarbij Branko Stieners de wagen met Benjamin de Paepe deelde. Voor plek drie werd het wel spannend. Hier was er ook een solo-prestatie van Maarten Postema die op weg was naar het podium, maar door een aanvaring met een andere wagen zag hij deze door zijn handen glippen. Hiervan kon Squadra Veloce by EAGLE RS met Tomas Vandenbossche en Jonathan Valgaeren profiteren om op het laagste podiumtrapje te klimmen.

Tot slot werd er toch al een mijlpaal behaald. Tijdens de race kan er doorgaans gedoneerd worden voor Make-a-Wish Belgium/Vlaanderen en daar werd de kaap van 3500 Euro behaald. Daarom besloten de organisatoren een speciale mededeling te doen tijdens de wedstrijd, namelijk dat er een extra wedstrijd op het programma zal komen: de 24 uren van Zolder. De virtuele versie hiervan kende al een aantal edities onder de Virtual Belcar, maar gaat hiermee zeker ook dit jaar verreden worden. Daarvoor kan je inschrijven op de Discord van Eagle Speed Academy E-sports.

Foto's: Kris Van Gucht - Pieter CuypersDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op woensdag 27 maart 2024.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons