van der Horst

4H Imola uitgesteld vanwege werken aan de piste

Start 2022 ELMS 4H Imola
Start 2022 ELMS 4H Imola
Eerder op de week liet de ACO weten dat de 4 Hours of Imola, de tweede wedstrijd op de kalender voor onder meer de European Le Mans Series en Le Mans Cup. niet zullen doorgaan op de voorziene datum. De reden hiervoor is dat de werken die voor deze winter gepland waren niet op tijd zullen af geraken vooraleer de ELMS richting het Italiaanse tracé trekt. Daarom heeft de ACO besloten om deze wedstrijd uit te stellen en op zoek te gaan naar een alternatieve datum. Al zullen zij niet de enige zijn die hiermee in de problemen komt.
  • Hamofa Performance
Normaal gezien hadden alle werken half april moeten af zijn, maar gezien er onverwachte vertragingen zijn opgedoken, konden de piste niet tijdig klaar gemaakt worden om de ELMS te ontvangen. De ACO ging daarom samen zitten met de nodige partijen om een alternatief te vinden. Niet alleen de ELMS en LMC worden hierdoor geraakt. De manche in Imola omvatte namelijk ook een wedstrijd voor de Lamborghini Super Trofeo, die voor het eerst als voorprogramma ging rijden van een race niet verbonden aan SRO. Er zou spoedig een update komen betreffende de nieuwe plannen. Vermoedelijk volgende week, wanneer het seizoen op gang komt in Barcelona.

Foto: European Le Mans SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op donderdag 13 april 2023.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons