van der Horst

4H Imola: Valse start met positieve noot voor Tom Van Rompuy

Tom Van Rompuy
Tom Van Rompuy
Vandaag kwamen de wagens van de European Le Mans Series terug in actie ditmaal op het circuit van Imola. Algarve Pro Racing, met dank aan Alex Peroni, topte de eerste vrije trainingen, voor de TDS Racing x Vaillante en Prema Racing. Ook Tom Van Rompuy is van de partij voor zijn tweede race ooit in de DKR Engineering Duqueine LMP3, maar voor onze landgenoot en zijn team verliep de start van het weekend allesbehalve vlot.
Tom Van Rompuy: "Tijdens een collectieve test gisteren liep het al mis. Sébastian (Alvarez nvdr) was op de baan met de wagen, wanneer hij een LMP2 raakte en daardoor vol in de muur ging. Het gevolg was dat het chassis geraakt was en daardoor moest afgeschreven worden." Een valse start. Daarenboven is DKR overigens het enige team in de ELMS dat met de Duqueine aan de start komt. Gelukkig kon men rekenen op hulp vanuit een andere paddock die ook aanwezig is, namelijk de Michelin Le Mans Cup, al bleven de problemen zich daarna opstapelen.

DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
Van Rompuy: "Na rondhoren konden we een Duqueine huren bij Rinaldi Racing. Onze mecaniciens hebben heel de nacht gewerkt om die auto startklaar te krijgen voor de eerste vrije trainingen. Dat lukte ook en Sébastian kon de baan oprijden. Maar toch liep het niet vlot. Per ronde verloren wij anderhalve tot twee seconden op de rest van het veld en tenslotte besloot het team de wagen terug binnen te halen om hem binnenste buiten te keren. Toen bleek dat de stabilisatorstang vooraan gebroken was.". Hiervoor moest de wagen weer onder handen genomen wordt, wat ervoor zorgde dat er kostbare tijd op het circuit verloren ging. "Ik heb nog nooit op Imola gereden.": gaat de Antwerpenaar verder. "Ik had er tot nu toe alleen maar op de simulator gereden, maar amper op het echte tracé. Gelukkig dat onze derde piloot Alexander (Bukhantsov nvdr) ook deelneemt aan de Michelin Le Mans Cup, waardoor ik veel rijtijd heb tijdens de Bronze test.".

Absolute Racing - Porsche 911 GTE RSR-19
Absolute Racing - Porsche 911 GTE RSR-19
Om het verhaal compleet te maken kon Van Rompuy de dag zelfs afsluiten met de snelste tijd in die test, waardoor de dag toch met een positieve noot is geëindigd. Natuurlijk is hij niet de enige Belg die in Imola aan de start verschijnt. Mühlner Motorsport is eveneens van de partij met hun Oreca LMP2 en Ugo de Wilde. Zij besloten de eerste training op een zevende plek bij de LMP2's. Dat terwijl in LMGTE de snelste tijd door Alessio Picariello op de tabellen werd gezet in de Absolute Racing Porsche, met in hun zog de Iron Dames Ferrari van Sarah Bovy. Morgenvroeg om 9:30 uur staat de tweede vrije training op het programma, om dan in de namiddag de kwalificaties af te werken vanaf 14:05 uur.

Foto's: MPS Agency - European Le Mans SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op vrijdag 13 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Imola.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons