van der Horst

4H Laguna Seca: Eerste winnaars van The Wishful Series 2024 by Technogel zijn gekend

TeamRedX.com Simsport 809 - Ligier JS P320 LMP3
TeamRedX.com Simsport 809 - Ligier JS P320 LMP3
De kop is er af voor The Wishful Series 2024 by Technogel! Na twee jaar Wishful 8 Hours, besloten de organisatoren uit te breiden naar een volledig kampioenschap, allemaal ten voordele voor Make-a-Wish. De piloten werden wel direct op de proef gesteld op het virtuele Laguna Seca. Voor de openingsronde kwamen er 42 wagens aan de start, verdeeld over de drie klassen, en zij stelden niet teleur. Al viel er in elke klasse toch wel iets op.
  • Skylimit Events
De topklasse werd bevolkt door LMP3's. Waar Tenuto Delta Simtech Team de pole bemachtigde, kon men deze niet omzetten in winst. Nadat Pat Labrosse eerst opgejaagd werd door Alexandre Chaillet van Mercury Setups Shop, eindigden zijn kansen op de overwinning vroegtijdig na een contact met één van de tragere klassen.

Mercury Setups Shop - Ligier JS P320 LMP3
Mercury Setups Shop - Ligier JS P320 LMP3
De leiding werd wel overgenomen door Chaillet, maar verloor deze aan ART Simracing V na een fout . Deze laatste kende eveneens pech, want na een crash verdwenen zij van het voorplan. Hierdoor kreeg Mercury Setups Shop de leiding terug in handen, waarna Chaillet en Dimitri Sevin deze niet meer uit handen gaven. DIGITRAQZ-Black van Glenn Grondelaers en Ives van Sande profiteerde om de tweede plaats te claimen, terwijl Team RedX Simsport 809 met Jonas Lanum en Jesper Lindman op het laagste podiumtrapje eindigden.

Simracing.be by R.O.I. Management - Ferrari 296 GT3
Simracing.be by R.O.I. Management - Ferrari 296 GT3
Ook bij de GT3's verliep het allesbehalve vlot voor de polesitter. Daar stond Ayllas de Vries op pole met de ART Simracing I Audi. Na de start verloor deze veel tijd en was op achtervolgen aangewezen. Hier dachten beide Porsche's van Vortex profijt uit te halen, maar dat was eveneens van korte duur. Oponthoud in het verkeer was de voornaamste reden, waarvoor de Simracing.be by R.O.I. Management Ferrari vriendelijk bedankte en Jarne Biesmans en Jasper Schoonackers met de winst gingen lopen. Vortex viel zelfs verder terug, doordat de Vries en teamgenoot Justin Naaijer voor een huzarenstukje zorgden. Na een remonte konden zij met hun ART Simracing I Audi de tweede plaats in de wacht slepen, terwijl de Vortex Yellow Porsche van Jeremy de Boever en Dirk Bouts tevreden moest zijn met plaats drie.

Squadra Veloce - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Squadra Veloce - Porsche 911 GT3 Cup (992)
In de Porsche Cup verging het de polesitter niet veel beter, want ook hier verdween deze van het voorplan vanwege een miscommunicatie. Hierdoor kregen we ineens een duel tussen Squadra Veloce en EAGLE Speed Academy E-Sports #B voor de overwinning. Vooral eerstgenoemde kreeg af te rekenen met een paar tikken van wagens uit de overige klassen, en niet in het minst met een opzittende  blauw-witte bolide achter zich. Maar Squadra Veloce met Tomas Vandenbossche en Jonathan Valgaeren hielden toch stand ten nadele van Branko Stieners en Loïc Lamolle. Teampc53 met Maarten Postema miste net de aansluiting met de twee kemphanen en moest na een woelige race tevreden zijn met plaats drie.

Hiermee zit de eerste van zes manches er op, het is nu uitkijken naar de volgende wedstrijd: de 4H Imola op 16 maart.

Foto's: The Wishful Series 2024 by TechnogelDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op dinsdag 20 februari 2024.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons