van der Horst

4H Le Castellet: 42 wagens aan de start - Ulysse de Pauw en Ugo de Wilde weer van de partij

Start 2021 4H Red Bull Ring
Start 2021 4H Red Bull Ring
Dit weekend worden de 24 Uur van de Nürburgring georganiseerd, maar in Frankrijk maken ze zich ook op voor een interessante race. Dit weekend houdt de European Le Mans Series namelijk halt in Le Castellet en men kan rekenen op een mooi startveld van 42 wagens verdeeld over vier klassen. Team WRT treedt aan als dubbele manche-winnaar. Ulysse de Pauw en Ugo de Wilde zijn wederom de twee Belgen in LMP3 die van de partij zijn.
  • Powercars
Team WRT - Oreca 07 Gibson
Team WRT - Oreca 07 Gibson
Hoewel er een druk motorsportweekend in aantocht is, zijn er amper wagens die een wijziging moeten doorvoeren in hun bezettingen. Van de zestien LMP2's komt Jean- Éric Vergne in actie bij IDEC Sport #28, terwijl de zusterwagen Ryan Dalziel moeten missen. Al mogen zij ook niet klagen aangezien hun vervanger Gabriel Aubry is. Bij Racing Team Turkey komt Harry Tincknell terug nadat hij de manche in Oostenrijk moest missen en vervangen werd door Logan Sargeant. Het is vooral uitkijken of Team WRT zijn sterk debuutseizoen verder kan zetten. Het start met een voorbode van negentien punten op de G-Drive Racing Aurus van onder meer Nyck de Vries.

Inter Europol Competition - Ligier JS P320 LMP3
Inter Europol Competition - Ligier JS P320 LMP3
In LMP3 komen er evenveel wagens aan de start als in LMP2. Langs Belgische zijde zijn Ugo de Wilde en Ulysse de Pauw weer van de partij voor Inter Europol Competition. Een goed resultaat is wel belangrijk aangezien zij samen met Martin Hippe tweede in de stand staan, op 23 punten van de Cool Racing Ligier van Nicolas Maulini, Matt Bell en Niklas Krütten. Als laatste prototype komt ook de innovatieve wagen van SRT41 terug aan de start met onze landgenoot Nigel Bailly, als voorbereiding voor de 24 Uur van Le Mans.

Bij de LMGTE's valt het ook mee qua afwezigen bij de rijders, integendeel. Zo keert Gianmari Bruni terug richting Proton Competition, nadat hij vervangen werd door Matt Campbell in Oostenrijk. De zusterwagen daarentegen ziet Felipe Laser richting Duitsland vertrekken, maar hij wordt vervangen door Porsche junior Jaxon Evans. Als laatste keert Ross Gunn ook terug naar de TF Sport Aston Martin, nadat hij ook de manche op de Red Bull Ring moest missen door andere verplichtingen.

De kwalificaties vinden plaats op zaterdag net na de middag, terwijl de race om 11 uur start op zondag.

Foto's: European Le Mans Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op woensdag 2 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Le Castellet.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons