van der Horst

4H Le Castellet: 42 wagens aan de start

Start 2021 ELMS 4H Le Castellet
Start 2021 ELMS 4H Le Castellet
Volgende week start het nieuwe seizoen van de European Le Mans Series met de 4 Hours of Le Castellet, voorafgegaan door de Prologue. De laatste jaren kan het kampioenschap van de ACO altijd rekenen op goedgevulde startvelden en dat is ook volgende week het geval. Maar liefst 42 wagens verschijnen er aan de start, verdeeld over drie klassen. In dit deelnemersveld vinden we ook Belgen terug met één team en vijf piloten.
Mühlner Motorsport - Oreca 07 Gibson
Mühlner Motorsport - Oreca 07 Gibson
Hoewel er al eerder een lijst werd uitgebracht met de teams die een volledig seizoen zullen betwisten, zijn er ondertussen al wel wat wijzigingen bij de deelnemers doorgevoerd. Zo valt G-Drive Racing logischerwijs weg bovenaan, maar Algarve Pro Racing, die origineel de wagens ging prepareren voor het Russische team, blijft wel met twee wagens van de partij. Maar in het LMP2 veld van zeventien wagens zijn er vooral debutanten terug te vinden zoals Team Virage, Prema, Nielsen Racing en Mühlner Motorsport. Dit laatste zet dan ook een Oreca in met een landgenoot achter het stuur in de vorm van Ugo de Wilde.

Tom Van Rompuy
Tom Van Rompuy
In LMP3 klasse staan er dertien wagens aan de start, maar vooral twaalf daarvan zijn Ligier's. Het merk begint meer en meer greep op de klasse te krijgen net zoals Oreca in LMP2. Al zijn er ook veel vaste teams die al langer aan de Franse chassisbouwer verbonden zijn. Op één wagen ervan is Tom Cloet aanwezig. De Belg zal de kleuren voor Eurointernational verdedigen met Glenn van Berlo en Xavier Lloveras. Toch krijgen we één vreemde eend in de bijt, met dank aan DKR Engineering. Het Luxemburgse team blijft Duqueine trouw en kijkt ook graag naar buurland België om piloten te vinden, zo ook dit jaar, met Tom Van Rompuy. Het was al eerder bekend dat de Antwerpenaar zijn eerste stappen gaat zetten richting zijn droom om te rijden in Le Mans en hij krijgt dit seizoen hulp van Sébastian Alvarez en Alexander Bukhantsov.

Iron Dames - Ferrari 488 GTE
Iron Dames - Ferrari 488 GTE
Als laatste mogen ook de GTE's niet ontbreken. Ondanks dat men nog een wagen verloor die origineel een volledig seizoen ging afwerken, staat de teller nog op twaalf stuks. Het is vooral de Ferrari die de populairste wagen is dit seizoen. Zo ook voor de Iron Dames, waar ook dit seizoen Sarah Bovy deel van uitmaakt. Dat terwijl Porsche er dit seizoen drie aan de start ziet verschijnen Eén ervan wordt dan nog eens bestuurd door voormalig kampioen Alessio Picariello, die zijn titel van 2020 graag nog wel eens wil herhalen. Hij heeft ook wel goede herinnering aan Le Castellet, gezien dat circuit toen ook de start van het seizoen was en hij er tevens won. Als laatste staat ook TF Sport met twee Aston Martin's aan de start.

Foto's: European Le Mans Series - Mühlner Motorsport - Vr Racing - Racing International Photography  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons