van der Horst

4H Le Castellet: G-Drive Racing wint duel om pole

G-Drive Racing - Aurus 01 Gibson
G-Drive Racing - Aurus 01 Gibson
Morgen wordt de 4 Hours of Le Castellet in het kader van de European Le Mans Series verreden en het was zaterdag Nyck de Vries die de G-Drive Racing Aurus voor een tweede keer dit seizoen op pole zette. De Nederlander vocht op het einde van de sessie nog een duel uit met Louis Déletraz, die met de Team WRT Oreca net te kort kwam en tevreden moest zijn met een tweede plaats. Phil Hanson zette de United Autosports Oreca op een derde plaats.
Team WRT - Oreca 07 Gibson
Team WRT - Oreca 07 Gibson
Nochtans was Hanson sterk bezig in het begin van de sessie, totdat die even stilgelegd werd omwille van de Cool Racing Oreca van Nicolas Lapierre. Eens de sessie terug op gang kwam volgde er een duel tussen de Vries en Déletraz. De Zwitser kon op kousenvoeten de pole nemen, maar in de laatste ronde was het de Nederlander die uiteindelijk de snelste tijd neerzette. Hanson moest tevreden zijn met een derde plaats voor de United Autosports Oreca #22, met zondag naast hem op de grid de Cool Racing Oreca die de rode vlag veroorzaakte. Zij waren tevens ook de snelste Pro-Am wagen.

Laurents Hörr
Laurents Hörr
In LMP3 stond er geen maat op Laurents Hörr. De Duitser zette al snel de toon in zijn DKR Engineering Duqueine en verbeterde stelselmatig zijn tijden, waardoor iedereen telkens opnieuw kon beginnen. Naast de Luxemburgse wagen zal de Team Virage Ligier starten, waar Garett Grist de honneurs waarnam. Op de tweede startrij start de Graff Ligier door David Droux en de United Autosports Ligier door Wayne Boyd. Ugo de Wilde mocht voor een derde maal de kwalificaties afwerken voor Inter Europol Competition en deed het goed, onze landgenoot zette de Ligier op een vijfde plaats.

TF Sport - Aston Martin Vantage AMR
TF Sport - Aston Martin Vantage AMR
Bij GTE's werd de pole pas vastgelegd in de allerlaatste ronde met dank aan Ross Gunn. De Brit was met de TF Sport Aston Martin iets meer dan een tiende seconde sneller dan de Proton Competition Porsche van Richard Lietz, die besloot de kwalificaties vroeger af te sluiten dan verwacht, terwijl de rest eerder de pits opzocht voor nieuwe rubbers. Gianmaria Bruni zette de tweede Proton Competition Porsche op een derde plaats, terwijl daarachter alle Ferrari's volgden. De race start morgen om 11 uur.

Foto's: European Le Mans Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op zaterdag 5 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Le Castellet.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons