van der Horst

4H Le Castellet: Klassezege voor Alessio Picariello

Proton Competition - Porsche 911 RSR
Proton Competition - Porsche 911 RSR
De 4 uren van Le Castellet, de eerste manche van de European Le Mans Series, werd gewonnen door de United Autosports Oreca 07 van Alex Brundle, Will Owen en Job van Uitert. In de GTE klasse was de zege voor de Proton Competition Porsche van onze landgenoot Alessio Picariello, Christian Ried en Michele Beretta.
Alex Brundle, Will Owen en Job van Uitert reden een perfecte wedstrijd en schonken United Autosports, dat al gans het weekend domineerde, de algemene zege. Daarnaast pakte United Autosports ook nog eens de zege in de LM P3 klasse met de Ligier JS P320 van Wayne Boyd, Tom Gamble en Robert Wheldon. De Oreca van team Graff werd tweede algemeen, maar James Allen, Alexandre Cougnaud en Thomas Laurent konden nooit echt aanspraak maken op de zege tegenover de United Autosports bolide.  De Nederlander Nyck de Vries, Romain Rusinov en Mikkel Jensen loodsten de G-Drive Racing Aurus 01 naar de laatste podiumplek. De tweede United Autosports Oreca (Phil Hanson/Filipe Albuquerque) pakte de vierde plaats terwijl de Cool Racing Oreca (Antonin Borga/Alex Coigny/Nicolas Lapierre) de top vijf afsloot. Maar aangezien Alexandre Cougnaud op de Graff Oreca die tweede finnishte, de minimum rijtijd niet gehaald had, kreeg de wagen een tijdstraf van drie ronden waarop de G-Drive Racing wagen en de tweede United Autosports Oreca beiden een plaats wonnen.

Porsche bracht maar twee wagens aan de start in de GTE klasse tegenover zes Ferrari's. Toch wist het Duitse merk de klassezege te pakken met het trio Alessio Picariello, Christian Ried en Michele Beretta, zij gingen in het klassement vijf Ferrari's vooraf. Kessel Racing en Iron Lynx pakten de resterende podiumplaatsen in.

Foto: Team Proton Competition
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op zondag 19 juli 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Le Castellet.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons