van der Horst

4H Le Castellet: Panis Racing snelste in eerste vrije training - veelbelovende start voor Tom van Rompuy

DKR Engineering - Duqueine M30
DKR Engineering - Duqueine M30
Tijdens de eerste vrije training in het kader van de 4 Hours of Le Castellet voor de European Le Mans Series was het Panis Racing dat de snelste tijd op de tabellen zette. Nico Jamin klokte al vrij vroeg in de sessie de tijd waar uiteindelijk niemand ook onder geraakte. Ondertussen waren er ups en downs bij onze landgenoten, maar het was vooral Tom Van Rompuy die hoge ogen gooide tijdens de Bronze test, door zich als tweede beste bij de LMP3's te klasseren.
  • LTF
Nog geen tien minuten had Jamin nodig om de snelste tijd van de dag te realiseren, nadat hij deze afnam van Louis Déletraz in de Prema Racing Oreca. Het zouden uiteindelijk ook de twee toptijden blijven bij de LMP2's. Op een derde plaats vinden we de United Autosports Oreca terug, waar Tom Gamble op twee tienden strandde van de Fransman. Jack Aitken reed de vierde tijd voor Racing Team Turkey en was daarmee ook de snelste wagen in LMP2 Pro-Am. Voor Mühlner Motorsport is het nog steeds zoeken naar het goede ritme. Ugo de Wilde en co eindigde pas als zestiende bij de LMP2's.

In LMP3 was het Kay Van Berlo die met de United Autosports Ligier de snelste tijd op de tabellen zette, voor de Ligiers van RLR MSport en Cool Racing. Het was ook uitkijken wat Tom van Rompuy zou doen en hij stelde niet teleur. Na een zevende tijd voor de wagen in de vrije training, met dank aan Sebastian Alvarez, blonk de Antwerpenaar uit in de bronze testsessie. Daar parkeerde hij de Duqueine op een tweede plaats, net na Charles Crews in de Inter Europol Competition. DKR Engineering, het team waarvoor Van Rompuy uitkomt, was dan uitermate tevreden liet hij in een redactie weten. Tom Cloet kwam niet in actie tijdens de vrije training, maar wel tijdens de bronze test en eindigde daar op een tiende plaats

Bij de GTE's gaat Mikkel Jensen door op zijn elan van de Prologue. De Deen reed de snelste tijd met de Kessel Racing Ferrari en bleef daarmee beide Proton Competition Porsche's voor. Alessio Picariello zorgde ervoor dat de Absolute Racing Porsche op een vijfde plaats geparkeerd stond, terwijl de Iron Lynx Ferrari van Sarah Bovy als elfde geklasseerd werd.

Morgen staat er nog een tweede vrije training op het programma van 90 minuten en om 13:50 uur gaan de kwalificaties van start. 

Foto: Dirk van RompuyDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op vrijdag 15 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Le Castellet.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons