van der Horst

4H Monza: 42 wagens aan de start

Start 2021 ELMS 4 Hours of Monza
Start 2021 ELMS 4 Hours of Monza
Na een pauze van twee maanden wegens de 24 uren van Le Mans is het weer tijd voor de European Le Mans Series om terug op gang te komen. Dit weekend staat namelijk de 4 Hours of Monza op het programma en daar kan men rekenen op 42 wagens, verdeeld over de drie bekende klassen. Weliswaar wel met een Belg minder dit weekend.
Prema Racing - Oreca 07 Gibson
Prema Racing - Oreca 07 Gibson
In het 17-koppige LMP2-veld is het uitkijken naar wie een vuist kan maken tegen Prema Racing. Het Italiaanse team heeft al twee overwinningen op zak, waarbij ze in Paul Ricard zeer dominant waren terwijl ze in Imola, waar ze wat foutjes opstapelden, door een goede timing en met een tikkeltje geluk toch aan het langste eind trokken. Hun voornaamste tegenstanders, Panis Racing en Cool Racing, zullen dan ook in Imola trachten om toch een overwinning mee te pikken. Voor Mühlner Motorsport blijft het hopen op een goeie race. Mathias Kaiser, Thomas Laurent en Ugo de Wilde doen het niet slecht, maar kenden de nodige pech om veel punten te sprokkelen. Dit weekend krijgt het trio een nieuwe kans om hoog te eindigen.

In LMP3 is het de Cool Racing Ligier van Malthe Jakobsen, Maurice Smith en Michael Benham die het klassement aanvoert. Dit is vooral te danken aan Jakobsen. De Deen bewijst zich meer en meer als een volwaardige piloot in de LMP3-machinerie en het zal niet lang duren vooraleer hij een stapje hoger zal zetten. Nog in LMP3 worden er wel wat wijzigingen doorgevoerd. Zo stapt Colin Noble in de Nielsen Racing Ligier en reisde Tom van Rompuy niet af richting Italië vanwege professionele redenen. Hij wordt bij DKR Engineering vervangen door James Winslow.

Absolute Racing - Porsche 911 GTE RSR-19
Absolute Racing - Porsche 911 GTE RSR-19
Bij de GTE's is er nog niet een team dat de bovenhand nam, gezien er drie wagens exact op 26 punten staan. Rinaldi Racing ziet daar wel zijn twee Ferrari's bovenaan pronken en zij voeren ook een transfer door voor deze wedstrijd. Jeroen Bleekemolen zal namelijk invallen voor Oscar Tunjo in de #33. Derde wagen in het hoenderhok is tevens ook de winnaar in Imola, de Oman Racing by TF Sport Aston Martin. Ook Alessio Picariello is van de partij in de Absolute Racing Porsche, al moet hij samen met Andrew Haryanto en Martin Rump een inhaalbeweging doen, willen zij nog meedingen voor de titel. Hetzelfde kan gezegd worden voor Sarah Bovy, al heeft de Iron Dames Ferrari ook al de nodige pech kende terwijl het team zeer competitief was. Tijd voor een ommekeer in Monza?

Foto's: Racing International Photography - European Le Mans Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op donderdag 30 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Monza.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons