van der Horst

4H Monza: Alessio Picariello weer van de partij en in volle titelstrijd

Start 2019 ELMS 4 Hours of Monza
Start 2019 ELMS 4 Hours of Monza
Dit weekend wordt de voorlaatste manche van de European Le Mans Series afgewerkt in Monza. 33 wagens zakken af naar de Italiaanse snelheidstempel, verdeeld over de drie klassen. Net als tijdens de vorige drie wedstrijden is Alessio Picariello weer van de partij in de Proton Competition Porsche, waarbij hij nog steeds aanspraak maakt op de titel.
  • Hamofa Performance
United Autosports - Oreca 07 Gibson
United Autosports - Oreca 07 Gibson
Net als tijdens de vorige manches is LMP2 de best gevulde klasse, al zullen alle ogen wel gericht zijn op de United Autosports Oreca #22 van Philip Hanson en Filipe Albuquerque. Het duo won al twee van zijn drie wedstrijden en pakte tussendoor ook nog eens de klassewinst in Le Mans. Ook in LMP3 - met twaalf inschrijvingen - is United Autosports het te kloppen team. Twee maanden geleden moest het trio Wayne Boyd, Tom Gamble en Robert Wheldon nog opgeven, maar met twee overwinningen lopen zij ver voor in de tussenstand op de eerste concurrent.

Proton Competition - Porsche 911 RSR
Proton Competition - Porsche 911 RSR
Bij de GTE's zijn er zeven wagens aanwezig, al krijgen twee wagens in Monza alle aandacht. Op dit moment liggen de Proton Competition Porsche, van onder meer Picariello, en de Kessel Racing Ferrari op gelijke hoogte in de tussenstand. Wie dit weekend dus hoger eindigt, kan een interessante uitgangspositie bekomen met het oog op Portimão eind deze maand. Daarnaast zal de tweede Proton Competition Porsche met onder meer acteur Michael Fassbender opnieuw aanwezig zijn na de zware crash die de Ier had tijdens de kwalificaties in Paul Ricard.

Foto's: European Le Mans Series - Racing International Photography - Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op dinsdag 6 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Monza.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons