van der Horst

4H Monza: Franco Colapinto zet G-Drive Racing op pole

G-Drive Racing - Aurus 01 Gibson
G-Drive Racing - Aurus 01 Gibson
In afwezigheid van Nyck de Vries, die in New York zit wegens Formule E-verplichtingen, mocht Franco Colapinto de honneurs waarnemen in de G-Drive Racing Aurus. Met succes, want morgen mag de Argentijn samen met Roman Rusinov en Mikkel Jensen vanaf pole starten. Naast hem staat de United Autosports Oreca van Jonathan Aberdein, Philip Hanson en Tom Gamble, terwijl Team WRT vanaf de tweede startrij zal starten.
  • St. Paul
Team WRT - Oreca 07 Gibson
Team WRT - Oreca 07 Gibson
Louis Deletraz was diegene die de Team WRT Oreca mocht piloteren en hij zette al snel de wagen bovenaan het klassement. Dat was buiten Colapinto gerekend die onder de tijd van de WRT wagen ging en niet echt bedreigd mer werd. Hiermee haalt de 18-jarige Argentijn zijn eerste pole ooit in een LMP2-wagen. Lang leek het team van Vincent Vosse op een tweede plaats te starten, maar Aberdein strooide roet in het eten op het einde van de sessie door naar de tweede plaats te klimmen. Naast Team WRT start de Dragonspeed USA Oreca van Henrik Hedman, Ben Hanley en Juan-Pablo Montoya, die tevens de beste Pro-Am wagen is.

DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
In LMP3 kregen we een duel tussen Laurents Hörr in de DKR Engineering Duqueine en Ugo de Wilde in de Inter Europol Competition Ligier. De Duitser zette de toon door al snel een toptijd te registreren en alzo een goed mikpunt te geven voor onze landgenoot. Terwijl Hörr zijn tijd in de laatste minuten nog verbeterde, probeerde de Wilde ronde na ronde het snelste uit de wagen te halen. Uiteindelijk kwam hij 53 duizendsten van een seconde te kort en zal de Duitser voor een derde keer op rij vanaf pole starten, ditmaal deelt hij de wagen met Matthieu de Barbuat. Op het einde kwam de Team Virage Ligier van Garett Grist, Rob Hodes en Charles Crews nog dichtbij, maar het is de Wilde, die met Martin Hippe en Mattia Pasini, vanaf plaats twee zal starten. Tom Cloet, die uitkomt op de Racing Experience Duqueine, start vanaf een elfde plaats.

Bij de GTE's is het de Spirit of Race Ferrari van Duncan Cameron, Duncan Perel en Alessandro Pier Guidi die vanaf pole zal starten. Pier Guidi zette op vier minuten van het einde zijn snelste tijd neer en hield die vast, al was het toch nipt. De top vier bevindt zich namelijk binnen een tiende van een seconde van elkaar. De AF Corse Ferrari van François Perrodo, Emmanuel Collard en Alessio Rovera start vanaf een tweede plaats, terwijl de TF Sport Aston Martin en de Proton Competition Porsche #77 de tweede startrij bezet.

Foto's: Oreca - Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op zaterdag 10 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Monza.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons