van der Horst

4H Monza: G-Drive Racing wint en pakt leiding in kampioenschap

G-Drive Racing
G-Drive Racing
De G-Drive Racing Oreca/Aurus 01 #26 van Norman Nato, Roman Rusinov en Job van Uitert heeft voor het derde jaar op rij de ELMS-manche op het circuit van Monza gewonnen. Startend vanaf P2 controleerde de oranje proto het merendeel van de race, enkel op het einde kwam de IDEC Sport Oreca 07 #28 van Paul-Loup Chatin nog gevaarlijk dicht in de buurt (+2.1s) nadat deze wagen helemaal achteraan de LMP2-grid was gestart. De United Autosports Ligier JS P217 #32 van Alex Brundle, Will Owen en Ryan Cullen vervolledigde het podium.
Sam Dejonghe werd samen met teamgenoot Paul Scheuschner negende bij zijn debuut voor Europol Competition in de LMP3-klasse, die gewonnen werd door de Eurointernational Ligier van Jens Petersen en Mikkel Jensen. In GTE was de winst weggelegd voor de Dempsey-Proton Racing Porsche 911 RSR van Christian Ried, Riccardo Pera en Mateo Cairoli.

--- UITSLAG ELMS 4H MONZA (PDF) ---

Foto: ELMSSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op zondag 12 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Monza.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons