van der Horst

4H Monza: G-Drive Racing wint nu ook in Italië

G-Drive Racing - Oreca 07
G-Drive Racing - Oreca 07
Begin mei wonnen zij al de LMP2 klasse bij de 6 Hours of Spa en dit weekend stonden de rijders van G-Drive Racing opnieuw op het hoogste podiumschavotje in Monza. Andrea Pizzitola, Jean-Eric Vergne en Roman Rusinov wonnen op overtuigende wijze de 4H of Monza, de tweede manche van de European Le Mans Series.
Start 4H Monza 2018
Start 4H Monza 2018
Ook de 4 uren race van Monza werd geplaagd door verscheidene tussenkomsten van de safety car, een niet te ontlopen gegeven blijkbaar bij de huidige wedstrijden in alle klasses. Het belette de G-Drive Racing Oreca 07 niet om de race te domineren. Andrea Pizzitola, Jean-Eric Vergne en Roman Rusinov wonnen met bijna een halve minuut voorsprong op de TDS Racing Oreca 07 van François Perrodo, Loïc Duval en Matthieu Vaxivière. De IDEC Sport  Oreca 07 van Paul Loup Chatin, Paul Lafargue en Memo Rojas legde beslag op de laatste podiumplaats. De zeven eerste plaatsen werden allen ingenomen door een Oreca 07 LMP2.

Duncan Cameron, Matthew Griffin & Aaron Scott
Duncan Cameron, Matthew Griffin & Aaron Scott
In de LMP3 klasse ging de zege naar de Eurotinternational Ligier JS P3 van Mondi/Van Berlo, zij gingen de 360 Racing Ligier van Woodward/Kaiser/Swift en de United Autosports Ligier van Wells/Grist/Bell vooraf. In de GTLM klasse was het goud voor de Spirit of Race Ferrari 488 van Aaron Scott, Duncan Cameron en Matt Griffin, de twee overige podiumplaatsen waren voor de Porsche’s van Proton Competition (Marc Lieb, Marvin Dienst en Christian Ried) en Ebimotors (Raymond Narac, Fabio Babini en Riccardo Pera).

Foto's: ELMS

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op maandag 14 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Monza.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons