van der Horst

4H Monza: Tweede pole voor TDS Racing x Vaillante

TDS Racing x Vaillante - Oreca 07 Gibson
TDS Racing x Vaillante - Oreca 07 Gibson
In de kwalificatiesessie van de European Le Mans Series in Monza was het TDS Racing x Vaillante die voor een tweede keer dit seizoen de snelste tijd neerzette en de wedstrijd van op pole zal aanvatten. Mathias Beche was wederom de piloot van dienst en hield hiermee zonder problemen de Oreca's van Panis Racing en Inter Europol Competition achter zich. Dat terwijl Sarah Bovy net naast de pole grijpt in GTE.
  • Skylimit Events
Net als in Le Castellet stond er geen maat op Beche. De Zwitser zette de toptijd op twee minuten van het einde van de sessie op de tabellen, om dan die tijd nog eens te verbeteren helemaaal aan het einde van de sessie. Hiermee mag hij samen met Tijmen van der Helm en Philippe Cimadomo - die terug mag starten na zijn schorsing tijdens de 24 uren van Le Mans - vanaf de voorste rij starten. Naast hen start de Panis Racing Oreca, die eveneens in laatste instantie de tweede plaats wegkaapte. De tweede startrij is voorbehouden voor Inter Europol Competition en Algarve Pro Racing. Thomas Laurent, die de honneurs waarnam voor Mühlner Motorsport, zal morgen samen met Mathias Kaiser en Ugo de Wilde vanaf plaats twaalf starten.

Malthe Jakobsen
Malthe Jakobsen
Als er tegenwoordig één zekerheid is in LMP3, dan is het de snelheid van Malthe Jakobsen. De Cool Racing-piloot pakte namelijk zijn derde pole op rij in de categorie en hield de tegenstand ver achter zich. Nico Pino in de Inter Europol Competition Ligier eindigde op maar liefst + 0.794 sec van de Deen, terwijl Kay Van Berlo in de United Autosports Ligier op +0.795 sec strandde. DKR Engineering, het team waar normaal Tom van Rompuy voor uitkomt, start als laatste in de klasse.

Absolute Racing - Porsche 911 GTE RSR-19
Absolute Racing - Porsche 911 GTE RSR-19
In GTE bewijst Sarah Bovy meer en meer dat zij één van de betere amateurpiloten is in het veld. Zo was zij telkens enorm snel onderweg in de eerste twee sectoren met de Iron Lynx Ferrari, maar verloor dan weer tijd in de laatste sector waardoor ze niet verder kwam dan een tweede plaats. De pole was ditmaal weggelegd voor Christian Ried in de Proton Competition Porsche. Ook Alessio Picariello ziet zijn wagen vanaf een gunstige plaats starten, want teamgenoot Andrew Haryanto parkeerde de Absolute Racing Porsche op een derde plek.

De race vindt morgen plaats vanaf 11:30 uur

Foto's: European Le Mans Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op zaterdag 2 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Monza.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons