van der Horst

4H Paul Ricard: Tincknell scoort derde pole op rij voor Jota Sport

Harry Tincknell
Harry Tincknell
Harry Tincknell heeft voor de derde opeenvolgende keer de pole positie bemachtigd in de European Le Mans Series. Op het circuit van Paul Ricard bleef de Nissan LMP1 fabrieksrijder beide AF Racing (lees SMP) BR01’s voor, met een marge van 0.148s op Nicolas Minassian in de #20. De Frans-Russische LMP2's komen dus stilaan op kruissnelheid, helaas is men niet bij de vier constructeurs die geselecteerd werden voor 2017. Tristan Gommendy legde voor TDS Racing beslag op P4 met de Oreca 05. LMP3 werd opnieuw gedomineerd door Ginetta fabrieksteam LNT.
Marc VDS Racing - BMW Z4 GTE
Marc VDS Racing - BMW Z4 GTE
In GTE werd de volledige top 3 ingenomen door Ferrari, met het AT Racing exemplaar van Alessandro Pier Guidi op pole. Andrea Bertolini kwam met de AF Corse Ferrari 458 Italia #51 amper 0.036s tekort. Bij Marc VDS Racing zit men momenteel met de handen in het haar, ondanks een aanpassing van de BoP kwam de fabrieks-ondersteunde BMW Z4 GTE niet verder dan de traagste tijd in de klasse, +1.619s van de pole.

In schril contrast was de GT3-variant van de Z4 de primus in GTC. Franck Perrera ging in de TDS Racing bolide de AF Corse Ferrari van Francesco Castellacci 0.046s vooraf. De AF Corse Ferrari van Adrien De Leener vat de wedstrijd straks in vierde stelling aan.

--- UITSLAG KWALIFICATIE ELMS 4H PAUL RICARD (PDF) ---

Foto's: ELMS & MVDSSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op zondag 6 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Paul Ricard.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons