van der Horst

4H Paul Ricard: Nabeschouwing van Motorsport 98

Zoals eind vorig jaar aangekondigd, zien we het team Motorsport 98 van Eric De Doncker weer in de Michelin Le Mans Cup in 2018. De competitie is in volle bloei en de start werd gegeven op het Circuit Paul Ricard, in de Var, het voorbije weekend. Zoals vorig jaar zien we opnieuw de Ligier LM P3 van De Doncker, samen met de snelle Brit Andy Meyrick.
De campagne van Motorsport 98 begon echter met wat pech. “We hadden voorzien om voorafgaand in Spa te testen, maar dat was wegens het slechte weer niet mogelijk”, aldus Eric De Doncker. “We hadden dus niet meer gereden sinds Portimao vorig jaar. In die tijd is het niveau van de Michelin Le Mans Cup nog heel wat beter geworden. Bovendien kwamen we in Frankrijk aan en was het daar ook erg slecht weer, met als gevolg amper enkele ronden tijdens de eerste vrije trainingen… Op vrijdag was het droog, maar ik reed ook weer maar vijf ronden, al was de balans van de wagen niet slecht. Alleen hadden we geen topsnelheid. We namen dan een risico en veranderden de set-up van de wagen grondig en kozen voor minder downforce, wat niet de goede optie was. We werden 16de met een onbestuurbare wagen. Dat beloofde een moeilijke race te worden.”
 
Bij de start van de race van 120 minuten bewees Eric De Doncker zijn kunde door meteen enkele plaatsen goed te maken in de eerste bochten van de openingsronde. “In de vierde bocht wilde ik dan binnendoor gaan bij één van de wagens van United Autosports en we hebben elkaar geraakt, met als resultaat dat ik allerlaatste was. Ik kon dus niet anders dan weer aan een inhaalrace beginnen en dat was niet makkelijk in het drukke verkeer. En dat was nog niet alles, want voor die aanrijding in de eerste ronde kreeg ik ook nog eens een drive through! Ik reed nog wel van de 28ste naar de 18de plaats, met een Ligier die de chrono’s van de wagens rond de vijfde plaats neerzette. En dan was onze splitter vooraan nog beschadigd. Ik heb dan het stuur aan Andy overgegeven, die een mooie stint afwerkte en na een stevig duel met Matthew Bell als tiende over de meet kwam.”
 
Eric De Doncker was uiteraard niet tevreden, maar toonde zich filosofisch. “Het is mijn eigen fout”, aldus de verantwoordelijke van Motorsport 98. “Laten we onthouden dat het ritme in de race goed was, dat moet toelaten om goed voor de dag te komen in Monza op 12 mei, tijdens de tweede race. We hebben in Italië ook de mogelijkheid om op woensdag een testdag af te werken, en we gaan daar aan onze topsnelheid werken, wat we in Paul Ricard misten. Voor onze eerste race in de kleuren van onze nieuwe partner Panini, hebben we dus ook meteen ons eerste punt gescoord, waarbij het beste nog moet komen.”

Motorsport 98 PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in GT3 Le Mans Cup op dinsdag 17 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Le Castellet.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons