van der Horst

4H Paul-Ricard: Eerste zege voor de Dallara P217

SMP Racing - Dallara P217
SMP Racing - Dallara P217
SMP Racing heeft de Dallara P217 LMP2 een eerste zege geschonken in de ELMS. Het duo Matevos Isakyaan/Egor Orudzhev won de 4 uren van Paul-Ricard. De SMP Racing Dallara kwam al vroeg aan de leiding na het besluit om niet binnen te komen in de pits bij een Full Course Yellow. De wagen nam alzo de leiding en zou die niet meer afstaan.
  • St. Paul
G-Drive Racing - Oreca 07
G-Drive Racing - Oreca 07
De Dragonspeed Oreca 07 in de kleuren van G-Drive Racing van Léo Roussel, Nicolas Minassian en Memo Rojas eindigde op de tweede plaats maar op meer dan een minuut van de overwinnaars. De United Autosports Ligier JS P217 van Filipe Albuquerque, Hugo de Sadeleer en Will Owen kwam als derde over de lijn maar kreeg achteraf een tijdstraf voor het niet respecteren van de maximum opgelegde snelheid onder geel en zo viel de wagen terug naar plaats vijf. De Graff Racing Oreca 07 van Éric Trouillet, Paul Petit en Enzo Guibbert kreeg alzo de derde plaats cadeau. De Panis-Barthez Compétition Ligier JSP217 van Timothé Buret, Fabien Barthez en Nathanaël Berthon schoof zo op naar plaats vier.

Spirit of Race - Ferrari 488 GTE
Spirit of Race - Ferrari 488 GTE
United Autosports behaalde wel de zege in de LMP3 klasse met de Ligier JS P3 van John Falb en Sean Rayhall. De overige podiumplaatsen in de klasse waren voor de Inter Europol Competition Ligier #2 van Jakub Smiechowski/Martin Hippe en de M.Racing – YMR Ligier #11 van Marco Jacoboni/Davide Uboldi/Giorgio Mondini. De overwinning in de GTE categorie was voor de Spirit of Race Ferrari 488 van Duncan Cameron/Matt Griffin/Aaron Scott, die de TF Sport Aston Martin (Nicki Thiim/Salih Yoluc/Euan Hankey) en de JMW Motorsport Ferrari 488 (Robert Smith/Jody Fanninen/Jonathan Cocker) vooraf ging.

Foto's: ELMS
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op zondag 27 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Paul Ricard.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons