van der Horst

4H Paul Ricard: Pole voor IDEC Sport Oreca 07

IDEC Sport - Oreca 07
IDEC Sport - Oreca 07
Paul-Loup Chatin heeft met een ronde in 1:41.194 de Oreca 07 van IDEC Sport op de pole gezet voor de 4 uren van Paul Ricard, de eerste manche van de ELMS. De wagens van het Franse Oreca domineerden trouwens de kwalificatie want we vinden niet minder dan zes exemplaren van de 07 op de zes eerste plaatsen. De M Racing-YMR Norma was de snelste in de LMP3 klasse, de Proton Competition Porsche was de primus in de GT klasse.
Paul-Loup Chatin die het stuur van de IDE Sport Oreca deelt met Paul Lafargue en Memo Rojas, start zondag van op de pole in de 4H Paul Ricard. Matthieu Vaxivière was 0.444 seconde minder snel in een identieke wagen van TDS Racing. De Oreca’s van DragonSpeed, Racing Engineering, Duqueine Engineering en APR-Rebellion Racing vullen de twee volgende startrijen. De eerste niet Oreca is de Ligier van Panis-Barthez Compétition met een zevende tijd.

Proton Competition - Porsche 911 RSR
Proton Competition - Porsche 911 RSR
De pole in de LMP3 klasse was voor M Racing-YMR Norma M30 nadat David Droux een ronde neerzette in 1:51.930. De tweede tijd was voor de RLR Msport Ligier #15 van Job van Uitert/Robert Garofall/John Farano. De DKR Engineering Norma van ondermeer onze landgenoot Jean Glorieux klokte de vierde tijd. Bij de GT’s gingen de Proton Competition en de Gulf Racing Porsche’s de JMW Motorsport Ferrari vooraf.

Foto's: ELMS
 

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op zaterdag 14 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Le Castellet.
  • Footprints

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons