van der Horst

4H Portimão: Alles of niets voor Alessio Picariello

Proton Competition - Porsche 911 GTE RSR
Proton Competition - Porsche 911 GTE RSR
Tengevolge de huidige corona-pandemie werd het seizoen van de European Le Mans Series in een sneltempo afgewerkt om nu, vijf maanden na de start van het seizoen, al zijn conclusie te krijgen in Portimão met maar liefst 36 wagens aan de start. Hoewel United Autosports de titel al op zak heeft in de LMP2-klasse, zijn er nog twee andere klassen waar komend weekend de beslissing zal vallen. Eén van de kandidaten voor een titel is onze landgenoot Alessio Picariello die uitkomt in de GT klasse met de Proton Competition Porsche.
Na de manche in Monza staan Picariello, Michele Beretta en Christian Ried voor een lastige opgave. In Italië moesten zij hun meerdere erkennen in hun naaste concurrenten Michael Broniszewski en David Perel, die dit weekend worden bijgestaan door Nicola Cadei in de Kessel Racing Ferrari. Het verschil bedraagt maar zeven punten tussen beide teams en wij mogen ons aan een interessante strijd verwachten. Simpel zal het niet worden gezien er in GT tien wagens aan de start verschijnen, waar het veld vooral uit Ferraris 488 GTE bestaat tegenover drie Porsche 911 GTE RSR's.

Dino Lunardi wint voor Inter Europol Competition
Dino Lunardi wint voor Inter Europol Competition
Hoewel de titel al vast ligt in de LMP2-klasse, is er nog altijd de strijd om de tweede plaats die belangrijk is. Deze geeft namelijk ook recht op een automatische invitatie voor de 24 Heures du Mans volgend jaar. Vier teams, waarbij de tweede United Autosports Oreca de beste papieren heeft, maken nog steeds kans op dat felbegeerde ticket. Ook de titel in LMP3 is nog niet beslist. Daar is het de United Autosports Ligier van Wayne Boyd, Tom Gamble en Robert Wheldon die de beste papieren heeft, met 10 punten voorsprong op de Inter Europol Ligier. Om toch de titel af te snoepen rekent het Poolse team en Martin Hippe op Dino Lunardi, die ook in Monza uitkwam in de geel-groene Ligier en daar mee werkte aan de overwinning. Daarnaast maken Realteam Racing en Eurointernational nog mathematisch een kans op de titel.

Foto's: European Le Mans SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op dinsdag 27 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Portimão.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons