van der Horst

4H Portimão: Cool Racing pakt tweede opeenvolgende pole

Cool Racing - Oreca 07-Gibson
Cool Racing - Oreca 07-Gibson
Na een geslaagd weekend in Spa-Francorchamps mocht Charles Milesi aanblijven bij Cool Racing. Een goede zet van teambaas Nicolas Lapierre, want de Fransman zette de Oreca van het team namelijk in allerlaatste instantie voor een tweede keer op rij op pole, voor de Algarve Pro Racing Oreca en de G-Drive Racing Aurus.
Ook het circuit in de Algarve is een gevaarlijke plaats voor het overschrijden van de circuitlimieten, dat viel op in alle klassen, waar er geregeld zeer goede tijden van het bord geschrapt werden. Niet voor Milesi, die in de allerlaatste ronde de pole wegkaapte van Ferdinand Habsburg. Hiermee starten Milesi, Lapierre en Alexandre Coigny voor een tweede keer vanaf pole zowel algemeen als in de Pro-Am klasse. Habsburg, Sophia Flörsch en Richard Bradley starten zondag naast hen, terwijl de tweede startrij bezet wordt door de G-Drive Racing Aurus en de United Autosports Oreca #32. De Team WRT Oreca start vanaf een vijfde plaats.

Wayne Boyd
Wayne Boyd
Spanning troef ook in de LMP3-klasse, waar Laurents Hörr in de DKR Engineering Duqueine weer de beste leek te worden, maar toch zijn meerdere moest erkennen ditmaal. Eerst was het Ugo de Wilde die de Inter Europol Competition Ligier op pole zette en lang staande hield, maar onze landgenoot zag uiteindelijk nog Wayne Boyd in de United Autosports Ligier iets sneller gaan. Hiermee start de Brit samen met zijn teamgenoten Robert Wheldon en Edouard Cauhaupe voor het eerst op pole dit seizoen, met naast hen de Wilde, Martin Hippe en Adam Eteki. Hörr en teamgenoot Mathieu de Barbuat starten vanaf plaats drie en dat kan belangrijk zijn voor het kampioenschap. Tom Cloet, die uitkomt voor Racing Experience, start vanaf plaats veertien.

TF Sport - Aston Martin Vantage AMR
TF Sport - Aston Martin Vantage AMR
Bij de GTE's was de vraag of we een unicum zouden krijgen van zes verschillende polesitters dit seizoen. Het antwoord is nee, want Ross Gunn zorgde ervoor dat het seizoen eindigt zoals het begon, met een pole voor de TF Sport Aston Martin en teamgenoten John Hartshorne en Ollie Hankock. Naast hen start de Proton Competition Porsche van Christian Ried, Cooper MacNeil en Gianmaria Bruni, terwijl de AF Corse en Iron Lynx Ferrari's startrij twee bezetten. Wie morgen de race wil volgen, zal wel moeten opletten, want de start wordt pas om 13 uur gegeven, twee uur later dan normaal.

Foto's: European Le Mans SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op zaterdag 23 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Portimão.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons