van der Horst

4H Portimao: Eerste pole voor een Ligier JS P217

Nathanaël Berthon
Nathanaël Berthon
Nathanaël Berthon heeft in Portimao met zijn Ligier JS P217 van Panis-Barthez Competition de pole gepakt voor de laatste wedstrijd van de ELMS. Het is de eerste maal dit seizoen dat een Ligier van op de pole start. De Oreca 07 van Dragonspeed en G-Drive Racing palmden de plaatsen twee en drie op de grid in. In de GTE klasse vielen de eerste twee plaatsen in handen van Ferrari.
Panis-Barthez Competition - Ligier JS P217
Panis-Barthez Competition - Ligier JS P217
Nathanaël Berthon reed in 1:33.575 de snelste ronde in de kwalificatie voor de 4H van Portimao, Nicolas Lapierre met de Dragonspeed Oreca en Ryo Hirakawa met de G-Drive Oreca waren slechts een fractie langzamer dan de Ligier. De Graff Racing Oreca 07 #39 klokte de vierde tijd net voor Filipe Albuquerque op de United Autosports Ligier. Na de Idec Sport Racing Ligier plaatste Andrea Belicchi de eerste Dallara op de zevende plaats.

In de LM P3 klasse was de pole voor de AT Racing Ligier JS P3 met een tijd in 1:40.660. De United Autosports Ligier #3 en de Panis Barthez Competition Ligier #16 volgden op de plaatsen twee en drie. In de GTE klasse vinden we twee Ferrari’s vooraan terug, de snelste tijd ging naar de Spirit of Race 488 voor het exemplaar van JMW Motorsport. De Proton Competition Porsche klokte de derde tijd.

Foto's: ELMS
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op zaterdag 21 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Portimao.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons