van der Horst

4H Portimão: IDEC Sport verslaat G-Drive in titelstrijd

IDEC Sport - Oreca 07
IDEC Sport - Oreca 07
IDEC Sport heeft met een klinkende overwinning in de 4 Hours of Portimão de European Le Mans Series titel binnengehaald. Paul Lafargue, Paul-Loup Chatin en Memo Rojas begonnen aan het finaleweekend met een achterstand van 13 punten op uittredend kampioen G-Drive, dat in Portugal werd vertegenwoordigd door Roman Rusinov, Job van Uitert en Jean-Eric Vergne. Met nog een uur op de klok waren de twee titelpretendenten in strijd voor de tweede plaats toen van Uitert Rojas rondtikte. De actie van de Nederlander bezorgde G-Drive een straf waardoor de oranje proto terugviel naar de negende plaats, terwijl de IDEC Oreca amper tijd verloor en wat later de United Autosports Oreca passeerde op weg naar een tweede zege en de titel.
Vergne kon in de slotfase nog drie posities goedmaken en finishte als zesde, maar voor een tweede opeenvolgende titel voor G-Drive was een derde plaats noodzakelijk. Rusinov en co kwamen uiteindelijk vier punten te kort. Achter de United Autosports Oreca van Phil Hanson en Felipe Albuquerque (+0.496s) maakten Tristan Gommendy, Alexandre Cougnaud en Jonathan Hirschi het podium vol voor Graff Racing.

De wedstrijd werd ontsierd door een rode vlag situatie na een zware crash in de openingsronde, waarbij de tollende Carlin Dallara van Jack Manchester heel wat LMP3 en GTE-bolides raakte, waaronder de Proton Competition Porsche van onze landgenoot Adrien De Leener. De Inter Europol Competition Ligier van Sam Dejonghe gaf al vroeg in de race op.

De LMP3-klasse werd gewonnen door de 360 Racing Ligier JS P3 #6 van het trio Woodward-Dayson-Kaiser, voor de Europol Competition Ligier van Nigel Moore en Martin Hippe, die daarmee de titel veroverden. De Luzich Racing Ferrari van Alessandro Pier Guidi, Fabien Lavergne en Nicklas Nielsen was wederom de primus in een fel uitgedunde GTE-klasse, daarmee heeft het team maar liefst vier overwinningen op hun conto staan dit seizoen.

--- UITSLAG ELMS 4H PORTIMAO (PDF) ---

Foto: ELMS
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op zondag 27 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Portimão.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons