van der Horst

4H Portimão: Laatste race is voor United Autosports

United Autosports - Ligier JS P217
United Autosports - Ligier JS P217
De United Autosports Ligier JS P217 #22 van Filipe Albuquerque en Phil Hanson heeft de 4 Uren van Portimão gewonnen, de laatste wedstrijd van het seizoen 2018 van de European Le Mans Series. Voor United Autosports is het een tweede opeenvolgende overwinning na deze eind september te Spa. De titel lag voor de race al vast voor G-Drive Racing, dat met Jean-Eric Vergne, Andrea Pizzitola en Roman Rusinov in Portugal de vierde plaats pakte.
  • Dreamdrive
De strijd om de zege ging tot op het einde van de race tussen vier wagens, de twee United Autosports Ligiers, de Panis-Barthez Compétition Ligier en de G-Drive Racing Oreca. Jean-Eric Vergne verloor alle kansen op de overwinning nadat hij een straf van 10 seconden kreeg voor inhalen buiten de track limits, waarna de G-Drive Racing Oreca 07 zich tevreden moest stellen met de vierde plaats. De United Autosports Ligier JS P217 #22 van Albuquerque/Hanson haalde het uiteindelijk voor de Panis-Barthez Compétition Ligier JS P217 van Stevens/Canal/Buret en de United Autosports Ligier JS P217 #32 van Boyd/Owen/de Sadeleer.

Proton Competition - Porsche 911 RSR GTE
Proton Competition - Porsche 911 RSR GTE
In de LM P3 klasse ging de zege naar de Inter Europol Competition Ligier JS P3 #13 van Hippe/Smiechowski die het haalde voor de Ecurie Ecosse/Nielsen Ligier van Noble/Kapadia/Olsen en de United Autosports Ligier van Falb/Andrews. De titel in de klasse ging naar de RLR Msport Ligier van John Farano/Job van Utiert/Robert Garofall. In de GTE-divisie zegevierde de Proton Competition Porsche 911 RSR #77 van Dienst/Olsen/Ried. De JMW Motorsport Ferrari 488 van Molina/Griffin/MacDowall en de Proton Competition Porsche #88  van Cairoli/Roda/Roda vervolledigden het podium. De titel in de klasse ging naar Proton Competition en de twee Italiaanse rijders van de wagen #88.

Foto's: ELMS/www.jakobebrey.com & Thomas SmetsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op zondag 28 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Portimão.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons