van der Horst

4H Portimão: Racing Team Turkey op pole - eindelijk raak voor Iron Dames

Iron Lynx - Ferrari 488 GTE
Iron Lynx - Ferrari 488 GTE
Tijdens de kwalificaties voor de European Le Mans Series wedstrijd in Portimão was het Jack Aitken die de pole nam. De Brit, uitkomende voor Racing Team Turkey, pakte op het laatste nippertje de pole, nadat Prema Racing eerst op weg leek naar de snelste tijd en ook de titel. Ondertussen pakte in GTE Sarah Bovy haar welverdiende pole voor Iron Lynx, in wellicht haar laatste optreden als een bronzen pilote.
Het heeft een heel seizoen geduurd, maar eindelijk heeft Bovy haar pole te pakken. De Brusselse zat maar op 28 duizendsten achter de JMW Motorsport Ferrari, maar in de slotfase ging ze onder de tijd van de andere Ferrari. Hiermee heeft ze - vermoedelijk bij haar laatste optreden als bronze piloot - haar eerste pole te pakken in de European Le Mans Series. JMW Motorsport met Giacomo Petrobelli, Matthew Payne en Sean Hudspeth starten naast de roze Ferrari, terwijl Diego Alessi en Nicolas Varrone de Rinaldi Racing Ferrari op plaats drie zetten. Voor Alessio Picariello zal het een inhaalrace worden, gezien Andrew Haryanto met de Absolute Racing Porsche geregeld het gras opzocht en zo pas als elfde en laatste van start zal gaan.

Racing Team Turkey - Oreca 07 Gibson
Racing Team Turkey - Oreca 07 Gibson
Alles leek er op dat Louis Delétraz genoeg had gedaan om Prema Racing op pole te zetten en zo ook de titel te nemen, maar dat was buiten Aitken gerekend. In de allerlaatste seconden graaide de Brit de pole onder de neus van de Zwitser weg met 72 duizendsten van een seconde, waardoor Prema Racing moet wachten tot morgen om de titel te vieren. Overigens is Racing Team Turkey met Salih Yoluc en Charlie Eastwood ook nog de beste in Pro-Am. Delétraz, Ferdinand Habsburg en Juan Manuel Correa starten als tweede, terwijl Algarve Pro Racing met John Falb, Alexander Peroni en James Allen als derde van start gaan. Mühlner Motorsport, met Ugo de Wilde, start vanaf plaats dertien.

DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
Als u LMP3 en European Le Mans Series opzoekt, dan vindt u maar één naam: Malthe Jakobsen. De Deense tiener scoorde zijn zesde pole op rij voor de Cool Racing Ligier en zal dus nogmaals vanaf pole starten met Michael Benham en Maurice Smith. Guilherme de Oliveira wilde niet toegeven en probeerde ook een aanval op de pole in te zetten met de Inter Europol Competition Ligier, maar kon niets beginnen tegen Jakobsen. United Autosports Ligier van Kay van Berlo, James McGuire en Andrew Bentley starten als derde, nadat men in de laatste minuten nog de DKR Engineering Duqueine van Sebastian Alvarez, Tom van Rompuy en Alexander Bukhantsov voorbij stak.

Foto's: European Le Mans Series - MPS AgencyDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op zaterdag 15 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Portimão.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons