van der Horst

4H Red Bull Ring: Christian Klien voorop bij vrije trainingen

26354c1bffb408d58cf503770b191710ceb49ed2.jpg
Drieëndertig wagens kwamen opdagen voor de derde manche van de ELMS op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Thuisrijder Christian Klien zette zaterdag bij de vrije trainingen de snelste tijd neer met zijn Newblood by Morand Racing Morgan LMP2. De Oostenrijker die de wagen deelt met Pierre Ragues en Gary Hirsch reed een ronden in 1:24.145. De Race Performance Oreca 03 van Michel Frey en Franck Mailleux was 8 duizendste seconde trager en werd gevolgd door de Thiriet by TDS Racing Ligier JS P2 van Gommendy, Badey en Thiriet.
Zowel in de GTE als GTC klasse ging de snelste tijd naar een Ferrari van het SMP Racing. Bertolini/Shaitar/Zlobin waren primus in de GTE klasse waar ze nog twee Ferrari’s vooraf gingen. Bij de GTC divisie kwam de snelste ronde toe aan de Italiaanse bolide van Ladygin/Basov/Persiani, hier ging de tweede tjid naar BMW met de Team Russia by Barwell Z4 van Machitski/Sardarov/Cocker. De ProSpeed Competition Porsche van Vannelet/Parisy/van Splunteren klokte als vierde af, de Ferrari met onder meer onze landgenoot Adrien De Leener zette de achtste tijd neer bij de GTC’s. De kwalificaties als de race zelf vinden op zondag plaats.

Foto: ELMS



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op zondag 20 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons