van der Horst

4 Hours Red Bull Ring: Nipte overwinning voor de Signatech Alpine

Oliver Webb - Signatech Alpine
Oliver Webb - Signatech Alpine
De 4 uren van de Red Bull Ring, de derde manche van de ELMS draaide uit op een duel tussen de Signatech Alpine A450b-Nissan van Oliver Webb/Paul-Loup Chatin/Nelson Panciatici en de Jota Sport Zytek Z11SN-Nissan van Simon Dolan/Oliver Turvey/Harry Tincknell. Uiteindelijk won de Franse wagen met een verschil van amper 12 seconden na 4 uren race. Ondanks een nieuwe balance op performance bij de GT wagens behielden de Ferrari’s hun dominantie, het Italiaanse merk won zowel in de GTE klasse als in de GTC klasse. Adrien De Leener behaalde een mooie derde podiumplaats bij de GTC’s waarin de ProSpeed Competition Porsche zesde werd.
Start 4 uren Red Bull Ring
Start 4 uren Red Bull Ring
De Jota Sport Zytek vertrok van op de pole maar na een urenlang duel begaf Simon Dolan in het laatste gedeelte van de wedstrijd onder de druk van Oliver Webb en kwam de blauwe Alpine als eerste over de meet met 12 seconden voorsprong op de Zytek. Franck Mailleux en Michel Frey brachten de Race Performance Oreca 03-Judd binnen op de derde plaats op slechts 18 seconden van de winnende Alpine. De Greaves Motorsport Zytek Z11SN-Nissan van Luciano Bacheta en Mark Shulzhitskiy pakte de vierde plaats. Christian Klien had meer verwacht van zijn thuisrace maar de Oostenrijker kwam met zijn
Signatech Alpine A450b-Nissan
Signatech Alpine A450b-Nissan
teammaats Gary Hirsch en Pierre Ragues niet verder dan de vijfde stek met hun Newblood by Morand Racing Morgan-Judd nadat de wagen twee ronden verloor door een mechanisch probleem en een tijdstraf van 2 minuten. Ook geen geluk voor de Ligier van het Thiriet by TDS Racing, die moest opgeven met remproblemen en zodoende de leiding in het kampioenschap verliest aan de Signatech Alpine.

AF Corse Ferrari 458 GTE
AF Corse Ferrari 458 GTE
De nieuwe BoP hield de Ferrari’s niet tegen om opnieuw de GT klasses naar hun hand te zetten. Zevende algemeen en eerste in de GTE klasse werd  de AF Corse Ferrari 458 Italia van Duncan Cameron, Matt Griffin en Michele Rugolo. Ook plaatsen twee tot en met zes gingen naar de Italiaanse bolide. Het podium werd vervolledigd door de Kessel Racing wagen van Thomas Kemenater en Matteo Cressoni en de JMW Motorsport bolide van Daniel McKenzie, George Richardson en Rob Bell. De eerste niet Ferrari was de Gulf Aston Martin van Goethe, Hall en Brown op de zevende plaats. In de GTC klasse behaalde SMP Racing de dubbel met de Ferrari van Kirill Ladygin, Aleksey Basov en Luca Persiani voor het exemplaar van Olivier Beretta, David Markozov en Anton Ladygin. Op de laagste podiumtrede stond ook al een
Adrien De Leener - Cedric Sbirrazzuoli
Adrien De Leener - Cedric Sbirrazzuoli
Ferrari met het AF Corse exemplaar van onze landgenoot Adrien De Leener dat hij deelde met Sbirrazzuoli. Plaats vier was voor de ART GP McLaren van Gonzalez/Ajlani en Brundle. Achter de tweede ART GP McLaren van Korjus/Dumoustier/Goudy kwam de ProSpeed Competition Porsche van Max van Splunteren, Mike Parisy en Gilles Vannelet als zesde in zijn klasse binnen.


Foto's: ELMSSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op maandag 21 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons