van der Horst

4H Red Bull Ring: Eerste zege voor Jota Sport – Marc VDS opnieuw vierde in GTE

Jota Sport - Gibson 015S LMP2
Jota Sport - Gibson 015S LMP2
Jota Sport heeft de derde manche van de European Le Mans Series gewonnen. Het Britse team dat in actie komt met een Gibson 015S LMP2 (voorheen Zytek), bestuurd door Harry Tincknell, Simon Dolan en Filipe Albuquerque, was na een incidentrijke wedstrijd met talrijke safety car interventies de Oreca 05 van Thiriet by TDS Racing te snel af. Het verschil aan de meet bedroeg uiteindelijk 27 seconden.
De Oreca werd in de laatste ronde nog rond getikt door de leidende GTE Ferrari, maar kon alsnog zijn weg vervolgen en de tweede plaats veilig stellen voor de SMP Racing BR01 LMP2 #37. Jota Sport is meteen de derde winnaar in evenveel wedstrijden, en neemt met de volle puntenbuit ook de leiding in het kampioenschap over.

Team LNT Ginetta GT3
Team LNT Ginetta GT3
De zege in de mager bezette LMP3-klasse ging naar de Team LNT Ginetta-Nissan van Charlie Robertson en Chris Hoy, die achttiende algemeen werd. Zowel in GTE als GTC was het al Ferrari wat de klok sloeg. Bij de snellere GTE’s trok de Formula Racing 458 ietwat verrassend aan het langste eind, terwijl AF Corse GTC won. Marc VDS Racing werd voor de derde maal vierde in de GTE-klasse, en kan momenteel geen vuist maken tegen het Ferrari geweld.

--- UITSLAG ELMS 4H RED BULL RING (PDF) ---

Foto: Jota & ELMSSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op zondag 12 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Red Bull Ring.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons