van der Horst

4H Red Bull Ring: G-Drive pakt tweede zege op rij

G-Drive Racing - Oreca 07
G-Drive Racing - Oreca 07
Jean-Eric Vergne, Andrea Pizzitola en Roman Rusinov hebben een tweede opeenvolgende overwinning in de European Le Mans Series geboekt. Het trio was op de Oostenrijkse Red Bull Ring duidelijk het snelst met de G-Drive Racing Oreca 07 en kwam zelfs een drive-through te boven. Pizzitola en Rusinov breiden daarmee hun voorsprong in het kampioenschap uit tot negen punten. Kersvers FE-kampioen Vergne miste de openingsmanche en doet dus niet mee voor de titel.
  • Dreamdrive
Rusinov maakte een jumpstart waardoor de oranje LMP2 meteen tijd verloor met een extra passage door de pitstraat. Een neutralisatie in het tweede wedstrijduur bracht het veld weer samen en Vergne nam de leiding van de wedstrijd met nog 30 minuten op de klok, nadat Nelson Panciatici Duqueine Engineering Oreca #29 binnenbracht na het merendeel van de race te hebben aangevoerd. De Duqueine Oreca kwam als tweede over de meet op 20 seconden achterstand, maar werd later gediskwalificeerd wegens een onregelmatigheid met de brandstof. Het podium werd alzo vervolledigd door de Racing Engineering Oreca van het trio Pla/Nato/Petit en de United Autosports Ligier JSP217 van Albuquerque/Hanson. De IDEC Sport Oreca die van op de pole was vertrokken eindigde net naast het podium.

RLR Msport was de primus in LMP3 met de Ligier JSP3 van Rob Garofall, John Farano en Job van Uitert, terwijl LMGTE werd gecontroleerd door de Proton Competition Porsche 911 RSR #88 van Matteo Cairoli, Giorgio Roda en Gianluca Roda.

--- UITSLAG ELMS RED BULL RING (PDF) ---

Foto: ELMSSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op zondag 22 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Red Bull Ring.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons