van der Horst

4H Red Bull Ring: Logan Sargeant bezorgt Racing Team Turkey de pole

Racing Team Turkey - Oreca 07 Gibson
Racing Team Turkey - Oreca 07 Gibson
De jongeren zijn tegenwoordig erg aanwezig in de European Le Mans Series. Dat bleek ook tijdens de kwalificaties op de Red Bull Ring, waar rookie Logan Sargeant de pole nam voor Racing Team Turkey. De jonge Amerikaan, die amper een paar dagen geleden aangekondigd werd als vervanger voor Harry Tincknell, hield heren als Ferdinand Habsburg (Algarve Pro Racing) en Nico Jamin (United Autosports) achter zich.
  • Heinz Performance
Team WRT - Oreca 07 Gibson
Team WRT - Oreca 07 Gibson
Debutant Logan Sargeant kwam al in de openingsfase van de kwalificatiesessie vooraan postvatten, al moest hij nadien nog alle zeilen bijzetten om Habsburg voor te zijn. De Amerikaan start dus vanop pole, samen met Salih Joluc en Charlie Eastwood, na amper twee LMP2-races voor het team. Terwijl Algarve Pro Racing vanaf de tweede plaats start, zullen United Autosports en G-Drive Racing vanaf de tweede startrij vertrekken. Louis Déletraz, die de honneurs waarnam voor Team WRT, raakte niet verder dan een vijfde plaats.

DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
In LMP3 schonk Laurents Hörr de pole aan DKR Engineering Duqueine. De Duitser was in constant gevecht met beide Ligiers van United Autosports en leek met overmacht de pole te pakken op het einde van de sessie. Toch werd zijn snelste tijd geschrapt, al was zijn tweede snelste tijd ook goed genoeg om morgen vanaf de eerste plaats te vertrekken. Bij Inter Europol Competition was Ugo de Wilde verantwoordelijk voor de kwalificaties, maar hij had het niet onder de markt en eindigde als zestiende en laatste. De Brusselaar krijgt morgen samen met landgenoot Ulysse de Pauw en Martin Hippe een serieuze uitdaging voorgeschoteld.

AF Corse - Ferrari 488 GTE
AF Corse - Ferrari 488 GTE
Bij de LMGTE's werd het een Ferrari-feestje, waarbij de eerste vier wagens het logo van het Steigerende Paard droegen. Opvallend was dat de enige AF Corse met Alessio Rovera achter het stuur de drie wagens van Iron Lynx achter zich hield. Nog opvallender was dat de beste van die drie wagens die van de Iron Dames was, met dank aan Michelle Gatting. De Deense hield zowel Paolo Ruberti als fabrieksrijder Miguel Molina achter zich. Op de derde startrij vinden we de overige twee merken terug in het veld: de Proton Competition Porsche en de TF Sport Aston Martin.

Foto's: European Le Mans SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op zaterdag 15 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Red Bull Ring.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons