van der Horst

4H Red Bull Ring: Winst voor United Autosports

United Autosports LMP3 & LMP2
United Autosports LMP3 & LMP2
De United Autosports Ligier JS P217 van Will Owen, Hugo de Sadeleer en Filipe Albuquerque heeft de 4 Hours of Red Bull Ring gewonnen, de derde manche van de European Le Mans Series. Albuquerque hield aan de meet 4.5sec over op de G-Drive DragonSpeed Oreca 07 van polesitter Leo Roussel, die in de laatste stint de snelste man op de baan was. De oranje LMP2 die de Fransman deelt met Memo Rojas voert echter nog steeds het kampioenschap aan, maar ziet haar voorsprong slinken tot vier punten. Graff Racing legde beslag op de plaatsen drie en vier, tevens met een Oreca 07.
  • Oeste Kart
Start 4H Red Bull Ring
Start 4H Red Bull Ring
United Autosports ging aanvankelijk ook met de overwinning lopen in de LMP3-klasse, maar na de race kreeg de wagen een straftijd van 25 seconden (equivalent van een drive through) voor het overschrijden van de maximum snelheid bij een Full Course Yellow procedure. De donker blauwe Ligier JS P3 #2 van John Falb en Sean Rayhall moest de zege bij de kleinere prototypes laten aan de Eurointernational Ligier van Giorgio Mondini en Davide Uboldi, die wel het merendeel van de race aan de leiding reed. GTE was een kolfje naar de hand van Ferrari, dat een 1-2 scoorde. Na een strijd doorheen de race trok uiteindelijk de 488 GTE van Matt Griffin, Duncan Cameron en Aaron Scott aan het langste eind, het trio haalde het met een comfortabele voorsprong van 40 seconden op de JMW Motorsport Ferrari.

--- UITSLAG ELMS 4H RED BULL RING (pdf) ---

Foto's: ELMSSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op maandag 24 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Red Bull Ring.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons