van der Horst

4H Shanghai: Dries Vanthoor en Sarah Bovy aan de start in Asian Le Mans Series

Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
Dit weekend word het nieuwe seizoen van de Asian Le Mans Series op gang getrokken in Shanghai, exact een week nadat het WEC er passeerde. Dit is de eerste halte van vier manches verdeeld over eind 2018 en begin 2019. Voor deze eerste manche tekende alleszins 27 wagens verdeeld over vier klassen, present. En als men naar de piloten kijkt, zien we ook twee landgenoten die vertoeven in China. Dries Vanthoor zal daar starten met een Audi R8 LMS in de GT-klasse. De tweede Belg op de deelnemerslijst is Sarah Bovy, die aan de start komt in de LMP3-klasse.
Sarah Bovy
Sarah Bovy
Terwijl hij vorige week nog de GT Word Cup betwistte in Macau, zit het seizoen er nog niet op voor Dries Vanthoor. Dit weekend maakt hij zijn debuut in de Asian Le Mans Series in een van de twee Audi R8 LMS die gerund word door Tianshi Racing Team. Dit weekend zal hij stuur delen met lokale teamgenoten David Zhang en David Chen, kampioen in de AM-klasse van de Audi R8 LMS Cup. Sarah Bovy daarentegen zal aan de start verschijnen met een Ligier LMP3 gerund door N24. Zij zal de wagen delen met de Nederlandse Stéphane Kox en de Japanse Marie Iwaoka in een volledige vrouwlijke equipe.

Voor de rest vinden we nog piloten als Paul di Resta, Pipo Derani, Andrea Pizzitola, Alessandro Pier Guidi en Rob Huff terug op de startlijst. De race zelf start zondagochtend om 5 uur en is live te volgen op zowel de Facebook-pagina als het YouTube kanaal van de Asian Le Mans Series.

Foto's: Racing International Photography - Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op vrijdag 23 november 2018.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons