van der Horst

4H Silverstone: Greaves Motorsport Gibson wint na incidentrijk slot

#41 Greaves Motorsport Gibson 015S
#41 Greaves Motorsport Gibson 015S
Jon Lancaster, Bjorn Wirdheim en Gary Hirsch hebben met hun Greaves Motorsport Gibson 015S-Nissan de 4 uren van Silverstone, de eerste manche van de ELMS, gewonnen. De overwinning heeft wel een wrange nasmaak want kort voor het einde van de wedstrijd lag de Thiriet by TDS Racing Oreca 05-Nissan nog op kop met de Greaves Motorsport Gibson in zijn zog, maar bij een poging om de leiding over te nemen reed Lancaster de Oreca bestuurd door Tristan Gommendy aan waarbij de Fransman de controle over zijn wagen verloor en rond ging. Harry Tincknell profiteerde van het incident om met de Jota Sport Gibson de tweede plaats af te snoepen van de Oreca 05. De zege bij de GT’s was voor de Gulf Racing UK Porsche van Michael Wainwright, Adam Carroll en Phil Keen.
#46 Thiriet by TDS Racing Oreca 05
#46 Thiriet by TDS Racing Oreca 05
De 4 Hours of Silverstone leken aanvankelijk uit te draaien op een duel tussen de beide Gibson LMP2 bolides maar de nieuwe Thiriet by TDS Racing Oreca 05-Nissan mengde zich nog in de strijd voor de zege en lag met nog vijf minuten op de klok aan de leiding van de race. Op dat moment gebeurde het incident tussen Lancaster en Gommendy met de gekende gevolgen. Na de race onderzocht de organisatie het incident, maar besloot geen straffen uit te schrijven en bevestigde daarbij de zege van de Greaves Motorsport Gibson. Dolan/Albuquerque/Tincknell kregen de tweede plaats cadeau en Gommendy/Thiriet/Badey verhuisden naar de derde plaats.

Voor de eerste race van Krohn Racing in het WEC behaalde het Amerikaanse team de vierde plaats met de Ligier JS P2-Judd van Tracy Krohn, Nic Jonsson en Ozz Negri. Daarachter volgden de Oreca’s 03 van Eurasia Motorsport (Jun Jin/De Bruijn), Ibanez Racing (Perret/Bellarosa/Ibanez) en AF Corse (Mediani/Markozov/Minassian).

Op de achtste plaats volgt de eerste GTE wagen, de Gulf Racing UK Porsche van Michael Wainwright, Adam Carroll en Phil Keen. In het begin van de race domineerden echter de AF Corse Ferrari’s de klasse maar het Italiaanse team verloor twee wagens na aanrijdingen en moest zich tevreden stellen met de derde plaats van Cameron/Griffin/Scott achter de JMW Motorsport Ferrari van Richardson/Smith
Marc VDS Racing BMW Z4 GTE
Marc VDS Racing BMW Z4 GTE
/Tordoff; De BMW Z4 GTE van Marc VDS Racing beëindigde zijn eerste race in de ELMS op de vierde plaats. TDS Racing was gans het weekend oppermachtig in de GTC klasse en won met zijn BMW Z4 bestuurd door Franck Perera, Dino Lunardi en Eric Dermont gemakkelijk de klasse. De Franse BMW had zelfs twee ronden voorsprong op zijn naaste achtervolger, de AF Corse Ferrari van Rasmussen/Barreiros/Guedes.

In de LMP3 klasse was de zege natuurlijk voor een Ginetta vermits dit voorlopig het enige merk is dat een wagen voor deze klasse klaar heeft. De zege was voor het Team LNT exemplaar van Chris Hoy en Charlie Robertson.

Foto's: Arne Simons
   • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons