van der Horst

4H Silverstone: Pole positie voor Greaves Motorsport Gibson 015S

#41 Greaves Motorsport Gibson 015S
#41 Greaves Motorsport Gibson 015S
De Gibson LMP2 bolides blijven domineren in Silverstone, na de vrije trainingen beheerst te hebben, namen de twee aanwezige Engelse wagens ook de twee eerste plaatsen in na de kwalificatie voor de 4 uren wedstrijd. Jon Lancaster reed de Gibson 015 S van Greaves Motorsport, die hij deelt met Gary Hirsch en Bjorn Wirdheim, naar de pole vóór het identieke exemplaar van Jota Sport. De nieuwe Oreca 05 va Thiriet by TDS Racing maakte een behoorlijk debuut en reed de derde tijd. In de GTE klasse realiseerde de Marc VDS Racing BMW Z4 de vierde tijd.
  • St. Paul
Marc VDS Racing BMW Z4 GTE
Marc VDS Racing BMW Z4 GTE
Jon Lancaster zette de Greaves Motorsport Gibson 015 S op pole met een rondetijd van 1:48.752 en hij was daarmee vier tiende seconde sneller dan Harry Tincknell op de Gibson van Jota Sport. Na de Oreca 05 van Thiriet/Badey/Gommendy volgen drie exemplaren van de oudere Oreca 03 met als volgorde de wagen ingezet door AF Corse, Murphy Prototypes en Eurasia Motorsport. Achter de 11 LMP2 wagens was de snelste bolide op de baan de Ginetta LMP3 van Team LNT van Hoy/Robertson die zich net voor de eerste GTE wagen positioneerde.

Wyatt/Rugolo/Aguas - AF Corse Ferrari 458
Wyatt/Rugolo/Aguas - AF Corse Ferrari 458
De snelste GTE wagen was de AF Corse Ferrari #81 waarmee Michele Rugolo een ronde in 2:00.151 neerzette. De Italiaanse bolide werd gevolgd door de Proton Porsche van Bachler/Al Qubaisi/Ried en de AT Racing Ferrari van Talkanitsa/Perguidi. Bij zijn Europees debuut realiseerde de GTE BMW Z4 ingezet door Marc VDS Racing van Priaulx/Hassid/Kröhn een vierde tijd. In de GTC klasse was de beste tijd voor Franck Perera met de BMW Z4 van TDS Racing. De race vindt zaterdagnamiddag plaats.

Foto's: Arne Simons
 



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons