van der Horst

4H Silverstone: DragonSpeed op pole

DragonSpeed - Oreca 07
DragonSpeed - Oreca 07
In het kader van de eerste wedstrijd van het WEC te Silverstone wordt ook de eerste manche van de European Le Mans Series betwist. Ben Hanley zette de DragonSpeed Oreca 07 op pole van de wedstrijd die op zaterdag wordt verreden. De Brit reed een ronde in 1:44.040 en was daarmee drie tiende seconde sneller dan Filipe Albuquerque op de United Autosports Ligier JS P217.
  • Powercars
Enzo Guibbert realiseerde de derde tijd met de Graff Racing Oreca 07, maar moest al meer dan een seconde toegeven op de tijd van Hanley. Ryo Hirakawa zette de G-Drive Racing Oreca 07 op de vierde startplaats. De top vijf werd afgesloten door Andrea Pizziola (Algarve Pro Racing Ligier JS P217).

TF Sport - Aston Martin Vantage V8.
TF Sport - Aston Martin Vantage V8.
AT Racing claimde de pole in de LMP3 klasse dankzij de 1:53.665 die Mikkel Jensen neerzette. Beide Ligier’s van United Autosports volgden op de plaatsen twee en drie. In de GTE klasse stond er geen maat op Aston Martin, Nicki Thiim plaatste de TF Sport Vantage #90 op de pole met een tijd van 1:58.269. Hij werd gevolgd door Ross Gunn op een identieke wagen ingezet door Beechdean AMR. De Spirit of Race Ferrari 488 van Matt Griffin sloot de top drie af.

Foto's: European Le Mans Series
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op vrijdag 14 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Silverstone.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons