4H Silverstone: United Autosports gaat in extremis met zege lopen

United Autosports - Ligier JS P217
De United Autosports Ligier JS P217 van Albuquerque/Owen/De Sadeleer heeft de 4 Hours of Silverstone, de eerste wedstrijd van de ELMS gewonnen. Niettegenstaande de wagen was teruggeslagen door een drive-through voor inhalen onder geel wist Filipe Albuquerque op twee minuten van het einde van de wedstrijd nog voorbij de leidende G-Drive Racing Oreca 07 te gaan om alzo de in extremis de zege te pakken. Voor United Autosports werd het een perfect weekend, het Amerikaanse team won ook nog de LMP3 klasse met het trio Patterson/Boyd/England.
G-Drive Racing - Oreca 07
De G-Drive Racing Oreca van Hirakawa/Rojas/Roussel moest zich dus tevreden stellen met de tweede plaats nadat de Japanner op het einde van de wedstrijd problemen kreeg met de banden en geen verweer had tegen een snel naderende Albuquerque. De laatste podiumplaats was voor de High Class Racing Dallara van Andersen/Fjordbach waarmee we drie verschillende constructeurs op het podium kregen. De vierde plaats ging naar de Graff Oreca #40 die in het klassement gevolgd werd door de Tockwith Motorsports Ligier en de Cetilar Villorba Corse Dallara. De DragonSpeed Oreca die van op de pole was gestart kreeg te kampen met versnellingsbak problemen en strandde op de elfde plaats.

United Autosports - Ligier JS P3 LMP3
United Autosports was ook aan het feest in de LMP3 klasse, Patterson/Boyd/England haalden het voor de 360 Racing Ligier van Woodward/Kaiser/Wells en de Ultimate Ligier van Lahaye/Heriau/Lahaye. De TF Sport Aston Martin van Hankey/Yoluc/Thiim die de wedstrijd van op de pole in de GTE klasse had aangevat ging ook met de GT zege lopen. De Proton Compétition Porsche 911 RSR van Ried/Camathias/Cairoli en de Beechdean AMR Aston Martin van Gunn/Howard/Turner vervolledigden het podium.

Foto's: European Le Mans Series