van der Horst

4H Silverstone: Deelnemersaantal zakt naar 30

Start FIA WEC 6 Hours of Silverstone 2018
Start FIA WEC 6 Hours of Silverstone 2018
Volgende maand verschijnen er 30 wagens aan de start van de FIA WEC 4 Hours of Silverstone, de openingsmanche van het WEC seizoen 2019/2020. Zoals verwacht zet Rebellion Racing maar één exemplaar van de R13 in, wat doet vermoeden dat dit ook voor de rest van het seizoen het geval zal zijn. Eerder trok SMP Racing al de stekker uit het LMP1-programma, waardoor er momenteel amper vijf wagens staan ingeschreven in de topklasse. Bovendien is er nog steeds geen duidelijkheid omtrent Ginetta, de situatie bij het aantal deelnemers zou dus nog kunnen verslechteren.
Verder vallen er geen grote verrassingen te noteren. GTE-Pro verliest Ford en BMW. Bij Ferrari wordt er hoogstwaarschijnlijk gezocht naar een vervanger voor Sam Bird voor het zitje naast Davide Rigon, de Brit heeft namelijk drie clashes met de Formule E-kalender. Maxime Martin is naar goede gewoonte onze enige Belgische vertegenwoordiger en vormt een duo met Alexander Lynn bij Aston Martin Racing. Helaas kenmerkt de LMP2-klasse zich wederom door een gebrek aan diversiteit, naast zeven Oreca's doet enkel Cetilar Racing beroep op een Dallara chassis. In GTE-Am heeft Team Project 1 een knappe line-up samengebracht met Matteo Cairoli, David Heinemeier Hansson en regerend kampioen Egidio Perfetti. Jörg Bergmeister verhuist dan weer naar de tweede Porsche van het team.

--- DEELNEMERSLIJST FIA WEC 4H SILVERSTONE (PDF) ---

Foto: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op vrijdag 19 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Silverstone.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons