van der Horst

4H Silverstone: IDEC Sport scoort eerste overwinning

Start 2019 4 Hours of Silverstone
Start 2019 4 Hours of Silverstone
Een late splash-and-dash verhinderde een derde opeenvolgende overwinning voor G-Drive Racing in de 4 Hours of Silverstone, de vierde manche van de European Le Mans Series. Na enkele tweede plaatsen stond de IDEC Sport Oreca 07 klaar om voor het eerst de overwinning te scoren, Memo Rojas bracht de Franse proto die hij deelt met Paul-Loup Chatin en Paul Lafargue als eerste over de meet met een voorsprong van amper 10 seconden op de Russische Aurus 01 van Jean-Eric Vergne, Roman Rusinov en Job Van Uitert. Hun voorsprong in het kampioenschap slinkt daarmee van 16 naar 9 punten op de winnaars van vandaag. De Graff Oreca #39 van Tristan Gommendy, Jonathan Hirschi en Alexandre Cougnaud werd derde en bezet ook dezelfde plek in de puntentelling.
LMP3 werd gewonnen door de Eurointernational Ligier JSP3 #11 van Jens Petersen en Mikkel Jensen, die de wedstrijd volledig domineerde. De Inter Europol Competition Ligier #13 van Martin Hippe en Nigel Moore werd tweede, terwijl de zusterwagen van onder meer Sam Dejonghe opgaf na een contact met een LMP2-bolide na een veelbelovende start. De GTE-overwinning ging naar de Proton Competition Porsche van Thomas Preining, Ricardo Sanchez en Giraudi, voor de Kessel Ferrari #83 met een volledige vrouwelijke bezetting.

--- UITSLAG ELMS 4H SILVERSTONE (PDF) ---

Foto: ELMSSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op zaterdag 31 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Silverstone.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons