van der Horst

4H Silverstone: Toyota palmt eerste rij in

Toyota TS050 Hybrid #7
Toyota TS050 Hybrid #7
Zoals verwacht heeft Toyota de eerste twee startplaatsen veroverd voor de openingsmanche van het nieuwe FIA WEC seizoen, de 4 Hours of Silverstone. In de kwalificaties realiseerden Mike Conway en Kamui Kobayashi een gemiddelde rondetijd van 1:36.015 met Toyota TS050 Hybrid #7, exact drie tienden sneller dan de #8 van Sebastien Buemi en Kazuki Nakajima. Het verschil met Rebellion Racing bleef echter beperkt tot amper +0.545s (R13 #1, Gustavo Menezes-Bruno Senna), terwijl ook Team LNT Ginetta progressie blijft maken en maar 1.2 seconde van de pole zat.
  • LTF
LMP2 werd gedomineerd door Giedo van der Garde en Job van Uitert, onze twee Noorderburen waren een klasse apart met de Racing Team Nederland Oreca 07 en telden een voorsprong van +0.735s op de United Autosports Oreca. GTE-Pro was een kolfje naar de hand van Ferrari, met de #51 op pole voor de zusterwagen #71. Maxime Martin en Alex Lynn starten morgen als derde, maar moesten toch al meer dan acht tienden toegeven op het Steigerend Paard. TF Sport zorgde wel voor een succes voor het thuismerk met de pole in de sterkbezette GTE-Am klasse dankzij Salih Yoluc en Charlie Eastwood.

--- UITSLAG KWALIFICATIES FIA WEC 4H SILVERSTONE (PDF) ---
  Foto: ToyotaSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op zaterdag 31 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Silverstone.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons