van der Horst

4H Spa: 41 wagens aan de start - Met WRT & Longin

WRT - Ligier JS P2 Judd
WRT - Ligier JS P2 Judd
Voor het eerste sinds 2011 keert de European Le Mans Series terug naar de Ardennen, en met 41 wagens op de deelnemerslijst belooft de voorlaatste manche van het seizoen ongetwijfeld een interessant kijkstuk te worden. De blikvanger dit weekend is uiteraard de Ligier JS P2 Judd van WRT, dat dit weekend voor het eerst van de LMP2-klasse proeft op bekend terrein. Laurens Vanthoor en Will Stevens beschikken uiteraard over de nodige ervaring, maar het is uitkijken naar de prestaties van Dries Vanthoor, volgens Vincent Vosse alvast de beste “Silver” rijder. De overige Belgische inbreng komt uiteraard van Bert Longin, die voor het eerst zijn Race Performance Ligier JS P3 aan zijn thuispubliek kan laten zien.
Start ELMS Red Bull Ring
Start ELMS Red Bull Ring
LMP2 telt 13 deelnemers die voor de algemene overwinning zullen strijden. Met Ligier, Morgan, Oreca, Gibson en BR (SMP) staat er overigens heel wat diversiteit aan de start. Thiriet by TDS Racing won de laatste drie wedstrijden en voert dan ook het kampioenschap aan. G-Drive en SMP Racing volgen op korte afstand op respectievelijk de tweede en derde plaats. 

Race Performance Ligier JS P3
Race Performance Ligier JS P3
LMP3 is wederom de grootste klasse van het veld met 20 inschrijvingen, allemaal Ligier JS P3’s. United Autosports staat er dicht bij de titel, Alex Brundle, Mike Guasch en Christian England hebben namelijk maar liefst 30 punten voorsprong met nog maar twee races te gaan. Er staan ook acht GTE’s aan de start, waarvan vijf Ferrari’s, twee Porsche’s en een Aston Martin. De JMW Motorspor Ferrari van Andrea Bertolini, Rob Smith en Rory Butcher voert de puntentelling aan, doch de top drie wordt slechts gescheiden door acht punten.

In het voorprogramma komen de Michelin GT3 Le Mans Cup (12 wagens met o.a. vader en zoon De Leener en de Excelsior Aston Martin Vantage), Renault Sport Trophy (met o.a. Robert Kubica) en Formula Renault 2.0 Eurocup (met o.a. Max Derfourny)

--- DEELNEMERSLIJST ELMS 4H SPA-FRANCORCHAMPS (PDF) ---

--- TIMING ELMS 4H SPA-FRANCORCHAMPS (PDF) ---

Foto's: Detry/WRT, ELMSDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op donderdag 22 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa-Francorchamps.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons