van der Horst

4H Spa: Bert Longin genekt door motorproblemen

Bert Longin - Race Performance Ligier JS P3
Bert Longin - Race Performance Ligier JS P3
In Spa-Francorchamps werd dit weekend de vijfde van zes manches van de European Le Mans Series 2016 afgewerkt. Bert Longin kreeg voor eigen publiek niet de kans om te schitteren, want de Ligier JS LMP3 van het Zwitserse Race Performance gaf veel te snel de geest.
Een pechrace, een betere omschrijving kan niet worden gegeven aan het weekend dat Bert Longin beleefde. In Francorchamps kwam voor hem veel te snel een einde aan de Belgische manche van de European Le Mans Series.

Race Performance - Ligier JS P3
Race Performance - Ligier JS P3
“Ik weet niet wat het is, maar het lijkt alsof de pechduivel beslist had om ons dit weekend bijzonder veel te plagen”, klonk het bij een ontgoochelde Longin. “Stuurproblemen tijdens de test, een stukke voorsteven bij de trainingen, het leek niet op te houden”, doet de Leuvenaar het relaas. “Maar bij de tweede trainingen leek het ergste achter de rug. Met volle tanks en gebruikte banden wisten we respectabele tijden te draaien en ook in de kwalificaties volgde een degelijke prestatie.”

Een lijn die in de race niet kon worden doorgetrokken, helaas. “Ik voelde al van bij de start dat er iets scheelde”, doet de Leuvenaar het relaas. “Al snel bleek de motor de oorzaak. Na veertig minuten was het ding helemaal in de soep gedraaid. Over en out meteen. In ben heel ontgoocheld, vooral omdat heel wat mensen me in Francorchamps komen steunen zijn. Ik had ze graag met een mooi resultaat bedankt voor hun aanwezigheid, maar het heeft niet mogen zijn.”

Er blijft nog één manche van de European Le Mans Series te rijden, op 23 oktober in het Portugese Estoril.

Bert Longin Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in European Le Mans Series op zondag 25 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa-Francorchamps.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons