van der Horst

4H Spa: Lapierre opnieuw snelste in VT2 - WRT Ligier crasht

DragonSpeed - ORECA 05-Nissan
DragonSpeed - ORECA 05-Nissan
Nicolas Lapierre heeft zaterdagmorgen net als bij de eerste sessie de snelste tijd neergezet in de tweede vrije training. De Fransman legde met de Dragonspeed ORECA 05 een ronde af in 2:07.856. Tristan Gommendy zette de Eurasia Motorsport ORECA 05 op de tweede plaats, hij deed 2:08.527 over een ronde.
Team WRT - Ligier JS P2-Judd
Team WRT - Ligier JS P2-Judd
De derde tijd was voor de Panis Barthez Compétition Ligier JS P2 #23. De Team WRT Ligier JS P2 van Dries Vanthoor, Laurens Vanthoor en Will Stevens sloot de sessie af met de dertiende tijd. De wagen ging vroeg in de sessie van de baan nadat het gaspedaal bleef hangen en verloor vervolgens kostbare tijd. Snelste in de LMP3 klasse was Matthew Bell met de United Autosports Ligier JS P3, hij zette een chrono neer van 2:15.969. De Race Performance Ligier van Bert Longin realiseerde de vijftiende tijd in zijn klasse. Bij de GTE’s was het Matteo Cairoli  die met de Proton Competition Porsche de snelste tijd neerzette.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op zaterdag 24 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa-Francorchamps.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons