van der Horst

4H Spa: 40 wagens aan de start

Start 2019 ELMS 4 Hours of Spa
Start 2019 ELMS 4 Hours of Spa
Terwijl vandaag nog de Zolder Superprix geannuleerd werd, gaat de manche van de European Le Mans Series in Spa een week later voorlopig nog door, al zal deze wedstrijd alleszins achter gesloten deuren plaatsvinden. De organisatoren kunnen zich wel opmaken voor een mooi startveld. Op de voorlopige startlijst prijken maar liefst 40 wagens verdeeld over drie verschillende klassen. Daarmee doet men het ietsjes beter dan bij de openingsmanche in Le Castellet en kan het op meer deelnemers rekenen dan het FIA WEC, dat een week later richting Spa trekt.
  • LTF
Net zoals in Frankrijk zullen er een hoog aantal LMP2's aan de start verschijnen. Met 16 wagens in de topklasse is deze tevens ook de bestgevulde. Eén van de voornaamste deelnemers die erbij komt, is Jota. Het team draait ook mee in het FIA WEC en bereidt op deze manier de 6 Hours of Spa voor. Zij zullen de race aanvatten met Anthony Davidson, Roberto Gonzalez en Jake Dennis als rijders.

Proton Competition - Porsche 911 RSR
Proton Competition - Porsche 911 RSR
In LMP3 komen er 12 wagens aan de start, maar is er vooral de vraag: heeft Oreca het benzineprobleem bij de Nissan-motoren opgelost? Zij werden tijdens de 4 Hours of Le Castellet op het matje geroepen gezien hun LMP3's een onverwachte extra pitstop moesten inlassen vanwege een overmatig benzinegebruik.Het antwoord weten we volgende zaterdag. In de GT klasse kan men ook op 12 wagens rekenen, waarvan de helft de week er na ook het mooie weer zullen maken in de GTE Am-klasse. Hier is het vooral uitkijken naar Alessio Picariello, die een mooi debuut voor Porsche achter de rug heeft in Zuid-Frankrijk.

Foto's: Gerd Moors - Team Proton CompetitionDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op dinsdag 28 juli 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons