van der Horst

4H Spa: 41 wagens en vier landgenoten

Start 2021 ELMS 4 Hours of Spa
Start 2021 ELMS 4 Hours of Spa
Voor Mühlner Motorsport, Ugo de Wilde, Tom van Rompuy, Sarah Bovy en Alessio Picariello komt volgende week het belangrijkste weekend op de European Le Mans Series-kalender er aan: de 4 Hours of Spa. Met maar liefst 41 wagens die verdeeld zijn over de drie klassen zal er genoeg actie zijn op het circuit van Francorchamps, waar onze landgenoten hopen om op het podium te eindigen op zondag.
  • LTF
Mühlner Motorsport - Oreca 07 Gibson
Mühlner Motorsport - Oreca 07 Gibson
De kennismaking met de wagen is voor Mühlner Motorsport nog niet wat het moet zijn in de LMP2-klasse, maar ondanks de wisselvalligheid in de resultaten stonden zij al wel op het podium. Voor de 4 Hours of Spa zal dat nog een tikkeltje anders moeten, gezien het circuit bij wijze van spreken achter de hoek ligt van de ateliers van het team. De Wilde, Thomas Laurent en Matthias Kaiser weten dus wat er hun te doen staat. Al zal het niet simpel worden, gezien het aantal teams die kans maken op een podiumplaats vrij hoog is. En dan is er nog Prema Racing. Dit seizoen lijkt het team  wat betreft de resultaten wel een reïncarnatie van Team WRT vorig seizoen te zijn en het kan zelfs het seizoen beëindigen op dezelfde manier. Als Ferdinand Habsburg, Louis Deletraz en debutant Juan Manuel Correa winnen, zijn zij kampioen met een ronde op overschot.

DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
Voor de 4 Hours of Barcelona meldde Tom van Rompuy ons al dat hij vooral in Spa zeker op het podium wil eindigen. Wat hij niet verwachtte was dat hij samen met Alexander Bukhantsov en Sébastian Alvarez dit al eerder kon bereiken met hun DKR Engineering Duqueine. Al zal de Antwerpenaar en zijn teamgenoten het niet nalaten om dit kunstje nog eens over te doen en wie weet op een hogere trede. Al zullen ze in Spa wel moeten afrekenen met een sterk Cool Racing en Inter Europol Competition. Met dertien wagens gaat de strijd weer open zijn in de LMP3 klasse.

Sarah Bovy
Sarah Bovy
Tot slot komt LMGTE ook weer aan de bak. Sarah Bovy heeft zich dit seizoen meermaals getoond in de Iron Lynx Ferrari, maar een podium behaalde de Iron Dames tot nog toe niet in de ELMS. Dat wil de Brusselse dan toch tijdens deze manche veranderen en zou zeker een logische stap zijn. Zeker nadat ze de manche op Spa van het FIA WEC moest missen door COVID en gezien haar klassewinst tijdens de 24 Hours of Spa. Samen met Michelle Gatting en Dorianne Pin zal dat het doel worden van hun weekend. Tot slot komt ook Alessio Picariello aan de start in de Absolute Racing Porsche en ook hij zal het goed willen doen op Spa. Bij het winnen van de titel in 2020 was dat de enige manche waar hij niet op het podium eindigde. Daar wil hij graag verandering in brengen, al is de concurrentie niet van de poes.

Kortom, het zal een hele interessante 4-uursrace worden, overigens volledig gratis voor het publiek. Dus als u 24 en 25 september niets beter te doen heeft, zak gerust af naar Spa-Francorchamps. U mag ons geloven dat u niet teleurgesteld huiswaarts keert.

Foto's: Racingpixels - European Le Mans Series - MPS AgencyDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op dinsdag 13 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons