van der Horst

4H Spa: 41 wagens aan de start

Start 2022 ELMS 4 Hours of Spa
Start 2022 ELMS 4 Hours of Spa
Volgende week komt de European Le Mans Series langs in Spa-Francorchamps. Daar zullen maar liefst 41 wagens aanwezig zijn in de drie categorieën en vier klassen. Natuurlijk tekenen er ook weer landgenoten present, drie om precies te zijn: Alessio Picariello, Ulysse de Pauw en een terugkerende Tom van Rompuy.
DKR Engineering - Oreca 07 Gibson
DKR Engineering - Oreca 07 Gibson
Terwijl men tot hiertoe constant kon rekenen op 42 wagens dit seizoen, zullen we voor de laatste twee wedstrijden eentje moeten missen in de LMP2-klasse. United Autosports heeft namelijk de wagen van Guy Smith, Paul di Resta en Jim McGuire teruggetrokken. Deze laatste had een blessure opgelopen in Aragón en besloot hierdoor zijn seizoen vroegtijdig te beëindigen. Wie wel terug is, is Tom van Rompuy. De Antwerpenaar ging sowieso de nachtrace in Spanje missen wegens de 24 Hours of Zolder, maar ook voor die wedstrijd moest hij verstek geven vanwege de geboorte van zijn dochter. Hij vervoegt nu op zijn thuisbodem terug DKR Engineering alsook Nathanaël Berthon en Sebastian Alvarez.

Proton Competition - Porsche 911 RSR-19
Proton Competition - Porsche 911 RSR-19
In LMP3, waar twaalf stuks aan de start verschijnen, is er maar één enkele wijziging, namelijk dat François Hereau Glenn Van Berlo vervoegt in de Eurointernational Ligier. Tot slot zullen we voor de laatste keer LMGTE's kunnen bewonderen in Spa, gezien ook de ELMS vanaf volgend jaar overschakelt naar de LMGT3-klasse. Het zijn er twaalf. Ook daar maar een enkele wijziging met Daniel Serra die in de Kessel Racing Ferrari instapt. En natuurlijk is het ook uitkijken naar onze landgenoten in die klasse, Ulysse de Pauw (AF Corse Ferrari) en Alessio Picariello (Proton Competition Porsche).

Gridwalk 2022 European Le Mans Series 4 Hours of Spa
Gridwalk 2022 European Le Mans Series 4 Hours of Spa
Hiermee gaan we een leuke zondag beleven, al is het voorprogramma met de Michelin Le Mans Cup en Ligier European Series ook niet onaardig. Wilt u als toeschouwer gaan? Zeker doen! Heel het weekend geldt namelijk gratis toegang, tenzij u de grid- en pitwalk erbij neemt, dan moet u namelijk 15 euro opleggen. Deze tickets kunnen gevonden worden in de ELMS village.

Foto's: Racingpixels - Geert Franquet - European Le Mans Series - Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op donderdag 14 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons