van der Horst

4H Spa: Alessio Picariello: "Het is een speciaal gevoel om te winnen in het bijzijn van mijn familie"

Proton Competition - Porsche 911 RSR-19
Proton Competition - Porsche 911 RSR-19
In de hele hetze die de 4 Hours of Spa met zich meebracht, was er toch een lichtpuntje. Dat kwam er dankzij Alessio Picariello, die er in slaagde om met de Proton Competition Porsche de overwinning in de GTE klasse binnen te halen. Overigens de allereerste overwinning op eigen bodem voor de man uit Gosselies. Na de race was onze landgenoot dan ook zeer lovend over de prestaties van zijn team en ploegmakkers Ryan Hardwick en Zach Robichon. Al vreest hij wel dat zij nu voor een uitdaging staan in het slotakkoord in Portimão.
Proton Competition - Porsche 911 RSR-19
Proton Competition - Porsche 911 RSR-19
"Het is een speciaal gevoel om te winnen in mijn thuisland en in het bijzijn van mijn familie. Ik wil graag mijn teamgenoten en de mensen van Proton Competition bedanken, want we hadden een zwaar weekend, maar we werkten hard en dan met 25 kilogram succesbalast wisten we toch nog met de winst naar huis te gaan. Eerst en vooral deed Ryan (Hardwick nvdr.) zijn werk voortrefelijk. Hij gaf ons een goede positie in het begin van de race, totdat een safety car ons helemaal naar achteren duwde. Tot een andere safety car ons ineens weer terug in de strijd vooraan bracht."

Podium 2023 ELMS 4H Spa GTE
Podium 2023 ELMS 4H Spa GTE
"We besloten om brandstof te besparen om zo de concurrenten voor te blijven. Eerst nam Zach over en daarna ikzelf en ik moest het vooral doen in het begin van mijn stint, ook al hadden we dan nog een lange weg te gaan. Gelukkig waren er nog genoeg problemen voor onze tegenstanders om progressie te maken. Dan moest ik het uitvechten met Matteo (Cairoli nvdr.). Eerst en vooral, Iron Lynx is mijn team in het FIA WEC, dus dat gaf me wel een leuk gevoel. Ook Matteo is een goeie vriend van mij, in mijn opinie zelfs één van de beste piloten. Maar ik wilde in die situatie nu winnen en daarnaast heb ik er van genoten. Eigenlijk had ik alles onder controle. Ik kon zelfs wegrijden van de gele Porsche als het constant groen gebleven was, maar de safety car maakte het toch nog interessant op het einde."

"Voor Portimão zal het een uitdaging worden. We weten dat de Porsche niet de beste wagen is op het Portugese circuit, want de Ferrari is daar meer in het voordeel. Daarenboven gaan we ook nog eens 40 kilogram succesbalast meekrijgen, dus dit wordt geen gemakkelijke klus. We verwachten dat we daar veel moeite gaan hebben om vooraan te rijden, maar dat dachten we ook hier in Spa en we konden toch winnen. We moeten mikken op een goeie top vijf of zelfs een podiumplaats. Het gaat zwaar worden, maar we hebben een goede wagen, dus we zullen wel zien."

Foto's: Kurt Vanhoenacker - Thomas Smets - Georges de CosterDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op zondag 24 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons