van der Horst

4H Spa: Derde jaar op rij voor United Autosports

United Autosports - Oreca 07 Gibson
United Autosports - Oreca 07 Gibson
Tijdens de 4 Hours of Spa is de United Autosports Oreca van Philip Hanson en Filipe Albuquerque met de overwinning naar huis gegaan. Nochtans moesten ze in de openingsuren constant vechten met de G-Drive Racing Aurus, maar in het laatste uur kon Hanson de wagen met een vrij grote voorsprong binnenbrengen. Hiermee winnen ze al voor de derde maal op rij in de Ardennen. Voor de tweede plaats werd het in de slotfase nog erg interessant.
Gevecht tussen United Autosports en G-Drive Racing
Gevecht tussen United Autosports en G-Drive Racing
Ondanks een hoofdrol in het wedstrijdverloop, haalde G-Drive Racing de finish niet. De Aurus lag tijdens de eerste uren constant in gevecht met de blauw-wit-rode bolide van Hanson en Albuquerque. Net voor het laatste uur nam Mikkel Jensen de leiding over, maar een paar ronden later verloor de Deen de controle over het stuur in de dubbele linkse, waarna hij de bandenmuur invloog. Hierdoor kregen we een trio dat in de laatste minuten om de overige twee podiumplaatsen vocht. Terwijl Thomas Laurent, James Allen en Alexandre Cougnaud (Graff) de tweede plaats in ontvangst namen, verloor Tristan Gommendy in de laatste ronde de controle over zijn Duqueine Team Oreca na een lekke band in Blanchimont. Hierdoor eindigden Julien Canal, Nicolas Jamin en Will Stevens derde en moest Duqueine tevreden zijn met een vierde plaats.

United Autosports - Ligier JS P320
United Autosports - Ligier JS P320
In de LMP3-klasse stond er geen maat op de United Autosports Ligier van Wayne Boyd, Tom Gamble en Robert Wheldon. Het trio kon gisteren de pole claimen en kwam de gehele race nooit in de problemen. Het trio hield net als de LMP2-collega's een serieuze voorsprong over op de rest van het veld. Op de tweede plaats eindigde de Nielsen Racing Duqueine van Anthony Wells en Colin Noble, terwijl de Eurointernational Ligier van Thomas Erdos, Niko Kari en Andreas Laskaratos derde eindigde. De DKR Engineering Duqueine met onder meer Jean Glorieux startte nog als tweede, maar viel uiteindelijk terug naar een zesde plaats.

Kessel Racing - Ferrari 488 GTE
Kessel Racing - Ferrari 488 GTE
Bij de GTE's leek het erop dat de Proton Competition Porsche van Alessio Picariello naar zijn tweede overwinning op rij reed, tot Michele Beretta een lekke band kreeg op de top van de Raidillon en zeer traag moest terugkeren naar de pits en zo pas zesde eindigde. Uiteindelijk was het de Kessel Racing Ferrari van Michael Broniszewski, David Perel en Marcos Gomes die met de overwinning ging lopen, voor de AF Corse Ferrari van François Perrodo, Emmanuel Collard en Harrison Newey. Aston Martin Racing met Paul Dalla Lana, Mathias Lauda en Augusto Farfus, dat vanaf de start de leiding in handen had, zakte in het tussengedeelte door de verschillende neutralisaties terug naar de buik van het klassement. Uiteindelijk bracht Farfus de Britse wagen nog terug naar een derde plaats.

Foto's: Thomas Smets - Georges de CosterDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op zondag 9 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons