van der Horst

4H Spa: Derde plaats voor Tom Van Rompuy in LMP2 Pro-Am

DKR Engineering - Oreca 07 Gibson
DKR Engineering - Oreca 07 Gibson
Tijdens de kwalificaties van de European Le Mans Series voor de 4 Hours of Spa heeft Tom Van Rompuy een sterke prestatie neergezet. In zijn sessie met de LMP2 Pro-Am eindigde de Antwerpenaar als derde, achter een ongrijpbare Salih Yoluc van Racing Team Turkey en Giorgio Roda van Proton Competition. Dat terwijl de algemene pole ging naar Alex Lynn voor Algarve Pro Racing.
Racing Team Turkey - Oreca 07 Gibson
Racing Team Turkey - Oreca 07 Gibson
Er stond wederom geen maat op Yoluc voor Racing Team Turkey. Voor een vierde keer dit seizoen behaalde hij de pole in LMP2 Pro-Am. De Turk besloot al vroeg te stoppen, gezien hij een comfortabele voorsprong had op Giorgio Roda, die uitkomt voor Proton Competition. Maar het was vooral Van Rompuy die zich liet opmerken, door de in Belgisch kleuren getooide DKR Engineering wagen naar de derde plaats te piloteren. Overigens het beste resultaat voor de Antwerpenaar dit seizoen.

Alex Lynn
Alex Lynn
De algemene pole ging naar een sterke Lynn. De Brit, die uitkomt voor Algarve Pro Racing, mengde zich in een duel tussen Phil Hanson van United Autosports en Laurents Hörr voor IDEC Sport. Deze twee vochten het onder elkaar uit voor de snelste tijd, totdat Lynn op minder dan vier minuten van het einde de twee vechtende honden kon aftroeven voor de snelste tijd. Uiteindelijk bleef de strijd om de tweede plaats op de eerste startrij nog spannend, maar het was uiteindelijk routinier Hanson die Hörr achter zich hield. Naast IDEC Sport start Duqueine Team, terwijl de top vijf vervolledigd werd door Inter Europol Competition.

Ryan Hardwick
Ryan Hardwick
De pole bij de GTE's viel ten prooi aan Ryan Hardwick. De Amerikaan piloteerde de Proton Competition Porsche richting de snelste ronde en bleef zo de GMB Motorsport Aston Martin van Arnold Robin met +0.659 sec voor. Hiermee pakt de ploegmaat van Alessio Picariello ook voor het eerst koppositie dit seizoen. Derde eindigde Michael Fassbender met de tweede Proton Competition Porsche. Ulysse de Pauw en zijn teamgenoten zullen dan weer wat meer werk hebben morgen, gezien Kriton Lendoudis niet verder geraakte dan de tiende plaats in klasse.

Tot slot in LMP3 was het voor een tweede maal dat Oscar Tunjo de WTM by Rinaldi Racing Duqueine naar de kop piloteerde. De Colombiaan bleef zeven tienden voor op de Team Virage Ligier van Manuel Espirito Santo en een seconde op de Nielsen Racing Ligier van Anthony Wells.

Foto's: Thomas Smets - MPS Agency



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op zaterdag 23 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons