van der Horst

4H Spa: DragonSpeed snelst in eerste testsessie

DragonSpeed - ORECA 05-Nissan
DragonSpeed - ORECA 05-Nissan
Vrijdagmiddag vond er een eerste vrije trainingsessie plaats voor de deelnemers aan de ELMS-race op het circuit van Francorchamps. Nicolas Lapierre reed met de ORECA 05 van DragonSpeed de snelste tijd in de 90 minuten durende training. Met een tijd van 2:08.629 was de Fransman 0.093 seconde sneller dan de SMP Racing BR01 bestuurd door Vitaly Petrov. Met de derde tijd voor de Krohn Racing Ligier JS P2 kregen we zelfs drie verschillende merken in de top drie. De leider in het kampioenschap, de Thiriet by TDS Racing ORECA 05, sloot de sessie af met de vierde tijd.
Team WRT - Ligier JS P2-Judd
Team WRT - Ligier JS P2-Judd
De Greaves Motorsport Ligier JS P2 eindigde met de vijfde tijd. Team WRT bracht het er goed van af voor zijn debuut in de serie, de Ligier JS P2 van de broers Vanthoor en Will Stevens klokte de zesde tijd op 0.953 seconde van de tijd van Lapierre. De LMP2 bolides namen de dertien eerste plaatsen in.United Autosports - Ligier JS P3
United Autosports - Ligier JS P3
De snelste LMP3 met een veertiende tijd algemeen, was de United Autosports Ligier JS P3 van Brundle/Guasch/England. Alle wagens in deze klasse zijn Ligier’s, de top drie werd dan ook volgemaakt door de identieke wagens van Panis-Barthez Compétition en M.Racing YMR. Race Performance zet dit weekend geen LMP2 in en richt al zijn aandacht op de LMP3 bolide van Marateotto, Maggi en Bert Longin. De eerste testsessie sloot het trio af met de zestiende tijd in zijn klasse.

AT Racing - Ferrari F458 talia
AT Racing - Ferrari F458 talia
In de GTE klasse ging de snelste tijd naar de AT Racing Ferrari 458 van Pier Guidi/Talkanitsa/Talkanitsa. Ook de tweede tijd ging naar het Italiaanse merk met de JMW Motorsport 458 van Smith/Butcher/Bertolini. De beide Proton Racing Porsche’s legden beslag op de plaatsen drie en vier.Foto's: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op vrijdag 23 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa-Francorchamps.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons