van der Horst

4H Spa: Filipe Albuquerque en United Autosports domineren kwalificaties

United Autosports - Oreca 07 Gibson
United Autosports - Oreca 07 Gibson
Deze middag werd de kwalificatie verreden voor de 4H Spa en het was de United Autosports Oreca van Filipe Albuquerque en Philip Hanson die met een 2:00.848 de pole nam op een vrij dominante wijze. Al van bij de start was de Portugees de snelste en zette tegen het einde van de sessie een tijd neer waar niemand meer aan kwam. Will Stevens probeerde nog met de Panis Barthez Competition Oreca maar strandde op + 0.739 sec van de polesitter. Nicolas Jamin, die samen met Pierre Ragues en Richard Bradley de Duqueine Engineering Oreca bestuurt, eindigde als derde op meer dan negen tienden van de Britse equipe. Voor Sam Dejonghe zal het vanaf het begin een inhaalrace worden.
  • Oeste Kart
Inter Europol Competition - Ligier JS P217 Gibson
Inter Europol Competition - Ligier JS P217 Gibson
Matthias Beche kreeg de teugels in handen van de Inter Europol Competition Ligier, maar kon niets inbrengen tegen de Oreca's. Beche reed richting een 2:04.509 en eindigde hiermeer op + 3.661 sec van de pole op een veertiende plek. Dat de Ligier's het moeilijk hebben hier in Spa is meer dan duidelijk. De beste Ligier was deze van Panis Barthez Competition met achter het stuur Timothy Buret en Konstantin Terechenko. Zij eindigden op een 12de plaats

RealTeam Racing - Norma M30 Nissan
RealTeam Racing - Norma M30 Nissan
Net zoals in de LMP2 kregen we in de LMP3 ook gelijkaardige taferelen voorgeschoteld. Daar was het de RealTeam Racing Norma van David Droux die met een 2:12.239 de snelste tijd op de tabellen zette. In de laatste minuten verbeterde de Zwitser zijn tijd en alleen de M Racing Norma met Lucas Légéret kon nog dichtbij komen, hetzij wel op meer dan zes tienden van Droux. In de GTE was het Matteo Cairoli die de vijf Ferrari's vloerde in de kwalificaties. De Italiaan zette de Dempsey - Proton Porsche op pole met een 2:15.088 en bleef hiermee de kampioenschapsleider Luzich Racing voor.

Met de kwalificaties achter de rug is het nu uitkijken naar de race morgenmiddag. Die zal doorgaan vanaf 12:30 uur en er bestaat de kans dat we regen kunnen verwachten.

Foto's: Thomas SmetsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op zaterdag 21 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons